Een leuk en pakkend verhaal
Van Uitgeverij Phoenix Books, ontving ik een ontzettend leuk persbericht met daarbij de vraag of interesse had om deze nieuwe YA-roman van Sarah Verhasselt te lezen en te recenseren. Super bedankt! Alleen al door de kleurrijke en vrolijke cover werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Deze werd nog groter bij het lezen van de flaptekst. Ik heb goede verwachtingen van deze nieuwe YA-roman.
Nog honderd dagen te gaan. Honderd dagen vol laatste keren: de laatste lessen op de middelbare school, de laatste examens, de kans om voor de laatste keer herinneringen te maken. Voor Olivia, Mathis, Ine en Nico eindigt hierna hun tijd samen. Maar voor het zover is, willen ze dit samen afsluiten met een reis naar New York. Olivia heeft de trip perfect gepland en is vastbesloten deze trip niet te laten mislukken. Maar dan krijgen Mathis en Ine ruzie, worstelt Nico met een lege bankrekening en dreigt Olivia de grip te verliezen. Zal hun vriendschap hierdoor voorbij zijn?
Wat een hedendaags, actueel en realistisch verhaal dat echt vlot en pakkend is geschreven. Sarah Verhasselt heeft een levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl, waardoor je echt in het verhaal en de verschillende personages op gaat. Daarbij heeft ze zich ontzettend goed in de doelgroep verplaatst en voel je je gedurende het verhaal weer even een middelbare school leerling.
Het verhaal is geschreven vanuit een vierzijdig dubbelperspectief. De vier vrienden van de middelbare school: Olivia, Mathis, Ine en Nico zijn erg realistisch, divers en op geheel eigen wijze uitgewerkt. Ze weet de personages diepgang te geven door dat Sarah Verhasselt ze laat worstelen met diverse (jongeren) problemen. Ook de manier waarop ze met hun worstelingen omgaan is heel divers. Hierdoor voelt het verhaal ook erg waarheidsgetrouw aan.
De verhaallijn wordt mooi opgebouwd, waarbij Sarah Verhasselt op nog 100 dagen. Het verhaal wisselt snel van perspectief, waardoor je het verhaal vanuit verschillende standpunten beleeft. Het is erg hedendaags en actueel en ook hun whatsapp gebruik is op passende wijze in het verhaal verwerkt. Het verhaal kent een mooie mix van individuele problemen, vriendschap, onzekerheid, verliefdheid, liefdesverdriet, verandering en afscheid nemen van het vertrouwde.
Honderd dagen is een leuk en pakkend verhaal dat enorm levendig, vlot en op krachtige wijze is geschreven. We duiken in het leven van vier middelbare scholieren die nog 100 dagen te gaan hebben voor hun afstuderen. De personages zijn erg goed en realistisch uitgewerkt. Er volgt een mooi, actueel en herkenbaar verhaal met een mooie mix van thema's waar jongeren rond die leeftijd tegenaan lopen. Erg pakkend!