Een mooie en fijne feelgood
Puck krijgt te maken met een ontzettend pijnlijke relatiebreuk. Ze weet daardoor even niet meer wat ze wil met haar leven en besluit daarom hele drastische keuzes te maken: ze stopt met haar studie, vertrekt uit de stad en gaat weer bij haar ouders wonen en gaat aan de slag als schoonmaakster in een hotel. Haar ouders en met name haar moeder zijn alles behalve blij met de keuzes die ze maakt. Het werk in het hotel bevalt Puck wel en daarbij bouwt ze met de barman een fijne vriendschap op. Kort daarop ontmoet ze een hele aantrekkelijke man, Tijl. Hij is de nieuwe receptionist en overweldigt Puck met aandacht en liefdesbetuigingen. Is dit serieus? En wil Puck dit? Is ze echt al over Dorian, haar ex, heen?
Mijn ervaring:
Wat een fijne en mooie feelgood. Karin van der Laan heeft een vlotte, luchtige en levendige schrijfstijl. Het is echt zo'n verhaal waar je even bij weg kan dromen en kan genieten van de wendingen en gebeurtenissen in het leven van Puck.
We lezen het verhaal van Puck. Puck is een redelijk jonge en doorsnee vouw, die na een heftige relatiebreuk de moed compleet is verloren. Het personage is goed uitgewerkt, al laat Karin van der Laan niet direct alles van het personage zien en blijven er een aantal dingen in het ongewisse rondom de gebeurtenissen in het verleden. Ook had ik soms net wat meer willen meegaan in de gedachtegang van Puck, omdat ik niet altijd haar keuzes en handelen begreep. Naast Puck, zijn haar beste vriendin Carys, maar ook barman Ben en receptionist Tijl en haar ouders heel verschillende en leuke personages.
De verhaallijn wordt mooi opgebouwd, waarbij Karin van der Laan eerst een goede situatie schetst van het leven van Puck. Vanuit daar krijgt het verhaal een nieuwe wending als ze gaat daten met Tijl. Hierbij had ik dus net wat vaker de gedachten van Puck willen ervaren, maar ik vind het wel krachtig hoe haar beste vriendin, haar ouders en ook uiteindelijk Ben haar een spiegel voorhouden en haar bewuster naar de situatie laten kijken. Door de wendingen en de twisten in het verhaal was het uit voordat ik het in de gaten had. Wel heeft het verhaal een redelijk open einde, waardoor ik hoop op een vervolg.
Ik hoop op jou is een mooie en fijne feelgood, die erg vlot, levendig en luchtig geschreven is. Het hoofdpersonage Puck is redelijk doorsnee waardoor je gemakkelijk met haar mee gaat in dit verrassende liefdesverhaal dat een hoop hobbels kent. Echt een vermakelijke en leuke feelgood.
Mijn ervaring: