Een spannend, verrassend en actievol vervolg

KimCoenen85 24 januari 2025
Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantië. Toch moet ze nog een aantal obstakels overwinnen. Er komen duistere geheimen aan het licht en een lang vergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat Poppy de kroon in handen krijgt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As, die haar eigen plannen heeft gesmeed. Poppy en Prins Casteel reizen samen naar het land van de Goden om de koning te wekken. Onderweg komen ze voor keuzes te staan die bepalen hoe ver ze willen gaan voor het volk en voor elkaar.

Het was echt lange tijd geleden dat ik genoot van de twee voorgaande delen. Hierdoor had ik wel echt meerdere hoofdstukken nodig om weer terug in het verhaal te komen. Een korte terugblik voorafgaande aan het al dikke verhaal, was enorm fijn geweest. Toen ik eenmaal in het boek zat, kon ik wel echt weer helemaal opgaan in de wereld en de gebeurtenissen in Atlantië met Prins Casteel, Kieran en natuurlijk Poppy.

Het verhaal sluit aan op de twee voorgaande delen, waarbij we al het verhaal van Poppy aan het volgen maken. Gedurende de delen maakt Poppy een prachtige, verrassende en indrukwekkende transformatie door. In dit deel krijgen we meer te weten over de afkomst en de ouders van Poppy, hiermee krijgt Poppy meer zelfinzicht en meer macht. Ook de liefde en vervolg van de relatie tussen Prins Casteel en Poppy is mooi uitgewerkt. In dit deel komen ze door gebeurtenissen meermaals voor de keuze te staan, hoe ver ze voor elkaar willen gaan en hoe sterk hun band is. Dit heeft Jennifer L. Armentrout prachtig weten te verwoorden. Als lezer kon ik helemaal in deze gevoelens en emoties mee gaan.

Het verhaal volgt en gaat verder waar deel twee eindigde. Poppy en Prins Casteel arriveren in Atlantië bij de ouders van Prins Casteel. Hun onthaal wordt heel anders ontvangen dan de twee verwachten. Vanuit daar ontstaat weer een pakkend, origineel en verrassend verhaal. Wat wel een hele verandering was ten opzichte van de eerste twee delen, er volgt veel meer spice. Ondanks dat het verder wel in de verhaallijn past, moest ik hier wel even aan wennen. Van mij persoonlijk had dit wat minder gemogen, want de gebeurtenissen rondom de afkomst van Poppy en de gebeurtenissen om de kroon in handen te krijgen zijn veel boeiender en spannender dan de spicy scènes. Toch weet het verhaal me vast te pakken en wil ik weten hoe het gaat eindigen. Er volgt weer een enorm spannend plot en een mega cliffhanger waarmee dit derde deel afsluit. Eén ding weet ik zeker, nu ga ik absoluut snel door met deel vier.

Kroon van gouden beenderen is een spannend, verrassend en actievol vervolg op de twee vorige delen. We volgen wederom Poppy en Prins Casteel die in Atlantië arriveren. Hier worden ze anders onthaald dan verwacht en er volgt een pakkend, intrigerend en mooi verhaal over de afkomst van Poppy. Het is levendig en vlot geschreven, al had de spice voor mij persoonlijk wat minder gemogen. Ik heb enorm genoten van het verhaal en ik kijk echt uit naar deel vier.

Meer recensies van KimCoenen85