Een spannend, pakkend en grandioos mooi laatste deel

KimCoenen85 09 februari 2025
Na het lezen van Nieuw bloed en Bloedband ben ik ontzettend benieuwd naar het derde en laatste deel van de Barbara van Eck-mysterie lezen. Jet van Vuuren heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en dat hoop ik ook in dit deel weer terug te zien. Daarbij heeft het boek een uitnodigende cover en sluit dit paarse deel mooi aan bij de twee vorige delen. Ik hoop op een onwijs spannend en goed laatste deel.

Inmiddels is het drie jaar na de moordaanslag waarbij haar dochter Kim om het leven kwam. Barbara's verdriet heeft plaatsgemaakt voor kille woede. Naast dat haar aandacht vaak naar het verleden gaat, moet ze ook haar aandacht richten op de zorg voor haar kleindochter Lily en haar detectivebureau. Ze zet alles op alles om de moordenaar van Kim te vinden. Ze is ervan overtuigd dat Teun de dader is, maar hij is onvindbaar en het politieonderzoek heeft geen enkel spoor gevonden dat in zijn richting wijst. Sterker nog, het onderzoek wordt bij gebrek aan bewijs gesloten. Bij Barbara verdwijnt het gevoel van urgentie bijna, totdat Lily thuiskomt met verhalen over een aardige meneer die ze bij het kinderdagverblijf heeft ontmoet.

Wat een onwijs goed en spannend derde en laatste deel van deze super toffe serie. Hiermee weet Jet van Vuuren de serie echt op geweldige wijze tot een mooi en spannend einde te brengen. Jet van Vuuren heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl waarmee ze een pakkend verhaal met een heerlijk vlot tempo weet neer te zetten.

We volgen opnieuw ex-rechercheur Barbara, drie jaar na het eindigen van het tweede deel 'Bloedband'. Het personage is door de delen heen realistisch en met diepgang uitgewerkt, daarbij maakt het personage door de delen heen door alles wat ze meemaakt een transformatie door. Dit heeft Jet van Vuuren erg goed in het personage en weten te verwerken. Ook leren we kleindochter Lily kennen, waarvan Kim in verwachting was. Ook de nieuwe personages die hun intrede doen in dit verhaal zijn erg goed, realistisch en divers uitgewerkt. Hierdoor komt het verhaal erg waarheidsgetrouw over.

Het verhaal start dus drie jaar na het einde van deel twee, toch moet je, om deze serie te volgen, wel de boeken in volgorde hebben gelezen. Ondanks dat Barbara een nieuwe zaak onderzoekt, gaat ook haar onderzoek en de wraak naar de moordenaar van Kim verder. Wat deze serie sterk maakt is dat het verhaal een combinatie is van een spannend moordonderzoek naar de dader van Kim, een intrigerende zaak over wat de buurman een stuk verderop uitspookt en het privéleven van Barbara en haar kleindochter Lily. Het is een verhaal met verrassende wendingen en gebeurtenissen en de verhaallijnen worden op spannende wijze met elkaar verweven. Ook dit verhaal liet me op het puntje van mijn stoel zitten en met ingehouden adem lezen. Ik heb echt tot het einde weer genoten van dit sterke en spannende laatste deel.

Kwaad bloed is een spannend, pakkend en grandioos mooi laatste deel van de Barbara van Eck-serie. Het verhaal voelt erg waarheidsgetrouw en realistisch aan. Het verhaal is erg levendig, vlot en krachtig geschreven en je gaat compleet in het verhaal op. Wel moet deze serie in volgorde gelezen worden, maar dat betekent alleen maar nog meer uurtjes genieten van een sterke, indrukwekkende en erg spannende serie.

Meer recensies van KimCoenen85

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.