Een heerlijke, sfeervolle en ontzettend leuke historische roman

KimCoenen85 10 februari 2025
Ik mag van Loft Publishing weer deelnemen aan een blogtour. Super bedankt. Ditmaal krijg ik de kans om het eerste deel van een nieuwe historische roman serie te lezen. Ondanks dat ik nog niet eerder iets gelezen heb van Lily van Keeken, heb ik goede verwachtingen. Het boek heeft een uitnodigende cover die zonder twijfel het gevoel van een historische roman oproept, daarbij vind ik het extra leuk dat we te maken hebben met een serie, waardoor ik hoop dat als het een goed en pakkend verhaal is, er nog meer leespret zal volgen.

Alice Turner runt samen met haar ouders en broer een strandhotel. Wanneer er naast hun hotel een reusachtig luxehotel uit de grond wordt gestampt, maakt de familie zich grote zorgen. Alice is de steun en toeverlaat van haar ouders en de lieveling van de trouwe gasten van De Brighton Seahorse. Zal er in de toekomst nog wel een strandhotel zijn? In dit meeslepende avontuur wordt je meegenomen naar de ruziënde kamermeisjes, de wispelturige chef-kok en diverse gasten. Alice heeft het er maar druk mee, zo druk, dat ze geen tijd heeft voor liefde in haar leven. Maar een toevallige ontmoeting met een veel te knappe man, zet haar drukke leven op zijn kop. Zal Alice het hotel redden? Of kiest ze voor de liefde?

Wat een heerlijk, vlot en levendig geschreven verhaal dat je meeneemt naar het verleden en mooi, veelzijdig en boeiend is. Daarbij is het verhaal lekker krachtig geschreven en zit er, zeker voor een historische roman, een vrij vlot tempo in de verhaallijn. Ook weet Kiky van Keeken met veel sfeer, gevoel en ook het tijdsbeeld goed te beschrijven.

We lezen het verhaal van de jonge Alice Turner die samen met haar ouders en broer het strandhotel runt. De personages zijn leuke, diverse en heel uiteenlopende karakters, dat maakt het een veelzijdig, geloofwaardig en compleet verhaal. Zeker Alice is een prachtig en met finesse uitgewerkt personage, als lezer sluit je dit personage dan ook snel in je hart en Lily van Keeken weet ook de gedachtes en gevoelens van Alice mooi te verwoorden.

De verhaallijn wordt mooi opgebouwd en Lily van Keeken begint het verhaal met een mooie basis van het strandhotel, Alice en de meest belangrijke personages te schetsen. Vanuit daar ontstaan meerdere verhaallijnen, gebeurtenissen en weten de vele wendingen je echt te boeien. Er gebeurt namelijk echt van alles in het hotel: ruzie tussen de kamermeisjes, een drenkeling, diverse en uitgesproken gasten, het runnen van het hotel zelf en natuurlijk de enorm knappe man die Alice tegen het lijf loopt. Het verhaal wordt op zo'n wijze afgesloten, dat ik enorm uitkijk naar het vervolg.

Liefde aan zee is het eerste deel van een heerlijke, sfeervolle en ontzettend leuke historische roman serie. Lily van Keeken heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet de personages erg goed uit te werken, daarbij krijg je een veelzijdige kijk op het runnen van het strandhotel en weet Lily van Keeken ook het tijdsbeeld prachtig te beschrijven. Voordat ik het in de gaten had, was ik door dit eerste deel heen gevlogen. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar het vervolg.

Meer recensies van KimCoenen85

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.