Een leerzaam, inspirerend en super origineel verhaal
Hoofdpersoon Hugo leeft een comfortabel en overzichtelijk bestaan. Hij streeft niet naar een groots en meeslepend leven. Toch bekruipt hem soms het verlangen om meer uit het leven te halen.
Zijn dromen na te jagen en succesvol te zijn. Toch vliegen zijn dagen veelal voorbij zonder dat hij hierbij stil staat. Dan vraagt op een dag zijn succesvolle broer om hulp. Zijn leven verandert in een ware rollercoaster waardoor Hugo zijn verwachtingen en leven onder de loep moet nemen. Wie is hij en wat is voor hem belangrijk in het leven?
Het is een verhalend zelfhulpboek en Hugo's zoektocht naar zichzelf en zijn zingeving in de wereld. Via herkenbare, soms ongemakkelijke en grappige ervaringen leert hij zichzelf ontdekken. Hierbij laat Eiline je nadenken over wie jij zelf bent, wie je wilt zijn, en hoe jij omgaat met jezelf en anderen. Door middel van reflecties, hapklare theorieën en praktische oefeningen tussen de hoofdstukken en het verhaal door ontdek je hoe je het leven vol vertrouwen tegemoet kan gaan en jezelf kan blijven.
Wat een origineel, inspirerend en erg leuk en mooi boek. Eiline Splinter heeft een vlotte, toegankelijke en heldere schrijfstijl. Wat dit non-fictie verhaal bijzonder en uniek maakt, is dat Eiline Splinter het verhaal geschreven heeft vanuit een roman, waarbij ze aan het einde van ieder hoofdstuk reflecteert op de gebeurtenissen, theoretische en wetenschappelijke kennis er op los laat en praktische handvatten en tips en tools biedt om zelf in je leven toe te passen.
We lezen een fictief verhaal van Hugo. Het personage is realistisch, sterk en met veel gevoel en emotie weggezet. Hierdoor kan je je gemakkelijk en goed in Hugo verplaatsen en weten de gebeurtenissen en wendingen die Hugo in het verhaal voor zijn kiezen krijgt je echt aan het denken te zetten. Wat het verhaal erg sterk maakt is dat Eiline Splinter echt een heldere reflectie en analyse aan het einde van het hoofdstuk op de gebeurtenissen en de verschillende personages los laat. Wat gaat er in iedereen om, waarom doet hij zo of handelt hij op deze wijze. Hierdoor weet het verhaal je echt te pakken en leer je ontzettend veel op deze wijze. Ook de tips en handvatten die Eiline Splinter biedt om zelf toe te passen zijn toegankelijk en goed uit te voeren.
Het verhaal is een erg breed en veelzijdig verhaal waarbij Eiline Splinter verschillende aspecten van het mens zijn, hun emoties, het uiten ervan en het handelen in zich meeneemt. Hierdoor zaten er voor mij ontzettend veel eye-openers en leermomenten in dit hele verhaal. Daarbij vind ik het erg leuk hoe Eiline Splinter er aan het einde voor zorgt dat Hugo zichzelf en zijn weg in het leven weet te vinden, waardoor je het verhaal met een heerlijk gevoel afsluit.
Ligt het aan mij, of hoe zit het? is een leerzaam, inspirerend en super origineel verhaal. Aan de hand van een fictief verhaal waarbij Eiline Splinter aan het einde van ieder hoofdstuk een reflectie, theoretische kennis en handvatten en tools biedt, weet ze op speelse en prettige wijze je erg veel te leren rondom communicatie en het handelen van mensen. Ook het ontdekken van je eigen weg, wie je bent en wat je nodig hebt, komt op krachtige wijze in dit verhaal naar voren. Echt een aanrader dit boek.