Een hartverwarmende, pakkende en prachtige feelgood
Inmiddels heb ik al meerdere prachtige boeken van Gaby Rasters gelezen en ik ben enorm fan van haar schrijfstijl en prachtige verhalen die me keer op keer weten te raken, te ontroeren en me weten te verblijden. Ik ben dan ook ontzettend vereerd, dat ik als een van de eerste mag gaan genieten van 'Likes voor de liefde'. Ik heb erg hoge verwachtingen.
Anna is net afgestudeerd als psycholoog, maar werkt als trouwambtenaar, waarbij ze geniet van het organiseren van oprechte en persoonlijke bruiloften. Dan wordt ze door influencer Eva om haar bruiloft met Tobias te voltrekken. Al snel ontstaan er scheuren en barsten in het perfecte plaatje. Eva heeft er een dagtaak aan om bezig te zijn met haar volgers, daarom begint Tobias te twijfelen over hun toekomst samen. Er ontstaat spanning, niet enkel tussen Eva en Tobias, maar ook tussen Anna en Tobias. De grote dag komt steeds dichterbij en de grote vraag wordt steeds drukkender: Zal Eva kiezen voor de likes of liefde? In een wereld van druk, filters en leugens moet Eva kiezen voor wat echt belangrijk is...
Wat een pareltje! Deze nieuwe feelgood van Gaby Rasters is ontroerend, aangrijpend maar ook hartverwarmend en erg mooi. Gaby Rasters heeft een levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl, maar weet je echt te pakken met de personages die in je hart kruipen, waardoor het originele en pakkende verhaal je echt raakt.
We lezen het verhaal vanuit een meervoudig perspectief. Zo komen Anna, Eva en Tobias uitgebreid aan bod. Alle drie de personages zijn met aandacht en gevoel uitgewerkt en het zijn hele diverse en verschillende personages, die toch ook alle drie iets bij me los weten te maken. Vooral Anna, het hoofdpersonage, is echt geweldig, hartverwarmend en erg mooi uitgewerkt. Daarbij zijn ook alle personages heel natuurlijk en realistisch, ook Eva die ondanks alle schijn en leugens ook krachtig in haar onzekerheid en gevoelens in beeld is gebracht.
Het verhaal wordt op rustige wijze opgebouwd, waardoor Gaby alle personages en hun huidige situatie mooi in kaart brengt. Wat dit verhaal erg krachtig maakt is dat Gaby Rasters gedurende dit verhaal alle drie de hoofdpersonages op prachtige wijze laat groeien en evolueren. Allemaal op geheel eigen wijze zijn ze zoekende naar wie ze zijn en waar hun geluk en liefde zit. Daarbij heb ik vaak hardop moeten lachen om de relatie van Anna en Jurre. Daarin wist Gaby Rasters bepaalde gebeurtenissen zo smakelijk te verwoorden, zeker richting het einde. Er zitten veel wendingen en gebeurtenissen in het verhaal, waardoor stoppen met lezen echt enorm moeilijk is. Het verhaal is namelijk echt verslavend, pakkend en erg goed. Zeker met het prachtige epiloog weet Gaby Rasters het verhaal op prachtige en hartverwarmende wijze af te sluiten.
Likes voor de liefde is een hartverwarmende, pakkende en prachtige feelgood. Gaby Rasters heeft een levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en heeft de hoofdpersonages prachtig en met gevoel uitgewerkt. Hierdoor weet het verhaal je echt te raken. Daarbij laat ze de personages een prachtige zelfontwikkeling ondergaan en wordt het verhaal op erg mooie wijze afgesloten. Echt een mega aanrader!