Een pakkende, spannende en intrigerende thriller

KimCoenen85 14 november 2024
Het is de eerste thriller van Nicole van der Spek die ik ga lezen, maar de cover en de flaptekst zijn veelbelovend zodat ik hoge en goede verwachtingen heb van het verhaal. Ik hoop op een pakkend en spannend verhaal dat je tot aan het plot in spanning houdt over de moord van 30 jaar geleden.

Ondanks dat Juliette, nu veertig jaar, op vroege leeftijd haar ouders is verloren, heeft ze haar leven prima op de rails. Alleen iets uit haar verleden blijft haar achtervolgen.
Sjoerd heeft een succesvol makelaarskantoor, maar heeft na wat verkeerde beslissingen het voortbestaan van zijn bedrijf in gevaar gebracht.
Marijke, een rijke weduwe, wil graag voor ze overlijdt de fouten uit haar leven rechtzetten.
Het bijzondere drietal komt samen in een oud landhuis tijdens een meerdaagse muzikale workshop over rouw en verdriet. Dat wordt geleid door een excentrieke Drentse workshopbegeleidster. De retraite zou helend moeten zijn, maar op de tweede dag verdwijnen er deelnemers. De zoektocht die hierop volgt brengt sporen van de moord van dertig jaar geleden aan het licht die hen met elkaar verbindt. Is het toeval, of is een vooropgezet plan hiervan de oorzaak?

Wat een intrigerend, pakkend en goed verhaal. Nicole van der Spek heeft een krachtige, vlotte en levendige schrijfstijl en weet het verhaal zo neer te zetten dat je constant nieuwsgierig en in spanning blijft, want met veel dingen blijf je in het ongewisse tot aan het pakkende plot.

In het verhaal vormen drie personages de hoofdpersonages van het verhaal: Juliette, Sjoerd en Lucas. Ondanks dat alle drie de personages realistisch, sterk en mooi zijn uitgewerkt weet Nicole van der Spek de werkelijke intentie of de achtergrond van de personages soms in het ongewisse te laten. Dit roept als lezer spanning op. Zou hij/zij echt kwade bedoelingen hebben of zit er meer achter?

De verhaallijn wordt goed opgebouwd en wisselt tussen het heden en het verleden van de personages. Hierdoor krijgt het verhaal langzaamaan meer diepgang én bouw je de puzzel steeds meer op. Wat hebben de verschillende personages met elkaar van doen en wat is hun connectie in de moord van dertig jaar geleden? Daarbij blijft ook lange tijd het ware verhaal achter de moord van dertig jaar geleden onduidelijk. Je wordt tijdens het verhaal meermaals op het verkeerde been gezet en daarbij weet Nicole van der Spek ook de spanning goed op te bouwen, waarbij in de aanloop naar het plot ook al mega spannende stukjes volgen. Bij het plot laat Nicole van der Spek de personages en het ware verhaal prachtig samenkomen en weet ze alles op te helderen en aan het licht te brengen. Hiermee weet ze de thriller op prachtige wijze af te sluiten.

Ongezien is een pakkende, spannende en intrigerende thriller. Het verhaal wordt mooi opgebouwd en de verschillende personages zijn goed uitgewerkt, waarbij dingen tot aan het plot in het ongewisse blijven. Het verhaal zit erg goed en verrassend in elkaar. Ik heb echt genoten van deze mooie thriller.

Meer recensies van KimCoenen85