Een heerlijke, vermakelijke en ontzettend leuke kerst feelgood

KimCoenen85 26 december 2024
Inmiddels ben ik echt fan van Courtney Walsh en daarom moest ik ook zonder twijfel direct weer haar nieuwe kerst feelgood lezen. Daarom mag deze ook niet in mijn rijtje met gelezen boeken ontbreken, zeker in deze tijd van het jaar smul ik van dit soort verhalen. Het boek heeft echt een vrolijke kerst illustratie die je direct het feelgood verhaal geeft. Ik hoop op weer een heerlijk pakkend verhaal met veel humor.

Lauren Richmond heeft een hekel aan kerst en ziet haar familie dan ook zelden met de feestdagen. Ze heeft een drukbezette baan als decorontwerper bij een tv-sitcom en heeft totaal geen tijd om zich te vervelen. Nu haar broer een kind verwacht, kan ze dit jaar niet om de feestdagen heen. De beste vriend van haar broer, Will Sinclair, wil haar wel een lift geven. Het is alleen dé jongen op wie ze ooit verliefd was, tot hij haar hart brak. Nu zitten de twee zeven dagen met elkaar opgescheept tijdens een roadtrip voor de VS. Tijdens deze dagen kunnen ze elkaar eindelijk eens beter leren kennen. De twee verschillen als dag en nacht en een nare gebeurtenis uit het verleden staat als een muur tussen hen in. Tijdens de zeven dagen gaan Lauren en Will opnieuw het gesprek aan. Zou dit genoeg zijn voor een tweede kans?

Love it! Deze kerstfeelgood van Courtney Walsh is absoluut een must-read voor iedere feelgood én kerstliefhebber. Daarbij is dit echt een enemies-to-lovers verhaal. Courtney Walsh heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl die spat van de leuke humor en hilarische gebeurtenissen. Daarbij leest het verhaal ontzettend gemakkelijk, waardoor het echt een verhaal is om bij weg te dromen.

We lezen het verhaal vanuit een dubbel perspectief. Lauren en Will zijn ontzettend leuk, divers en verschillend van elkaar neergezet. Doordat je het perspectief van beide leest, weet Courtney Walsh het spanningsveld tussen de twee tot heerlijke hoogte te brengen. Zeker als bij beiden het gevoel van verliefdheid ontstaat.

De verhaallijn wordt mooi opgebouwd, waarbij Courtney Walsh een mooie basis biedt aan hen beide voordat ze op de roadtrip gaan. Vanuit daar ontstaat een heerlijk verhaal dat begint met een heerlijk ongemakkelijk gevoel en spanning. Het is leuk hoe Courtney Walsh de verhaallijn naast de spanning tussen de twee ook een heerlijke en vermakelijke roadtrip beschrijft met leuke uitstapjes en bezienswaardigheden. Daarbij weet Courtney Walsh een perfecte balans te vinden tussen serieuze en ontroerende momenten tussen de twee en de nodige humor. Hierdoor blijft het een heerlijk luchtig en leuk verhaal waar ik met volle teugen van geniet.

Opgescheept met jou is een heerlijke, vermakelijke en ontzettend leuke kerst feelgood met het enemies-to-lovers trope. Het is lekker vlot, levendig en luchtig geschreven met leuke humor. De verhaallijn wordt mooi opgebouwd en bevat naast de verhaallijn tussen de twee personages ook ontzettend leuke andere gebeurtenissen, bezienswaardigheden en wendingen. Ofwel een heerlijke feelgood om met de feestdagen bij weg te dromen.

Meer recensies van KimCoenen85