Een prachtig, leuk en fijn vervolg van de serie
Na het lezen van Hart te huur, ben ik ontzettend benieuwd naar de hierop volgende kerstnovelle. Van uitgeverij De verhalenfabriek ontving ik een recensie-exemplaar, dank je wel. De cover sluit mooi aan op het vorige deel en heeft daarnaast nog een leuk en speels kersttintje.
Amber heeft het in haar hoofd gekregen om samen met haar buren kerst te vieren. Het moet een gezellige avond met hapjes en cadeautjes worden, maar al snel wordt het een grote warboel. Fenna en Loes blijken andere dingen aan hun hoofd te hebben. Autumn heeft een hekel aan kerstcadeaus en Claire is bezig met de toekomst. De vrouwen lijken elkaar toch minder goed te kennen dan gedacht. Zal kerstavond nog te redden zijn? Of zijn de verschillen te groot voor een vriendschap?
Wat een leuk, onstuimig en fijn vervolg van de serie met een ontzettend fijn kersttintje. Linda Babel, Janice Bakker, Marli Elisa, Denise Meijer en Amelie Storms hebben er met zijn vijven een erg leuk en mooi verhaal van weten te maken met ieder een personage van het appartement dat ze hebben uitgewerkt. Het is levendig, vlot en met de nodige drama en humor geschreven waardoor je echt van het verhaal geniet.
Ook dit deel is weer geschreven vanuit de vijf bewoners van het appartementencomplex. Aangezien ik de personages al kende uit het eerste deel, had ik wel weer even nodig om ze weer op een rijtje te krijgen, aangezien het enige tijd geleden was dat ik het vorige deel las. Het is leuk dat het hele uiteenlopende personages zijn en dat de verhaallijn volgt op de gebeurtenissen en relaties die zijn ontstaan in het vorige deel.
Ook dit verhaal heeft een mooie opbouw, die zich vooral richt op kerstavond en de pakjesavond die de vijf bewoners samen gaan beleven. Iedereen leeft hier echt naar toe op geheel eigen wijze, wat zorgt voor een boeiende verhaallijn en gezichtspunten op de avond die gaat komen. Het wordt echt een bijzondere avond die een rollercoaster aan emoties en gebeurtenissen met zich meebrengt. Hiermee weten Linda Babel, Janice Bakker, Mali Elisa, Denise Meijer en Amelie Storms een verhaallijn neer te zetten die je van het begin tot het einde weet te boeien, te verrassen en weet te vermaken.
Pak(je) van mijn hart is een prachtig, leuk en fijn vervolg van de serie. Die naast het verdere verloop van de vijf appartement bewoonsters ook nog eens helemaal in de kerststemming brengt. Ik vind het erg sterk hoe Linda Babel, Janice Bakker, Marli Elisa, Denise Meijer en Amelie Storms vijf zulke compleet verschillende personages weten neer te zetten die elkaar op leuke wijze aanvullen, ondersteunen en er voor elkaar zijn. Dit zorgt voor een onstuimige, grappige en verrassende verhaallijn.