Een ontzettend leuke, vermakelijke en heerlijke kerst feelgood
Door World of Romance ben ik uitgekozen als testlezer voor deze nieuwe kerst feelgood van Susan Wiggs. Aangezien ik in deze tijd van het jaar dol ben op kerst en feelgood verhalen, heb ik hoge verwachtingen van dit boek. Zeker wanneer er hondjes in de verhaallijn mee doen. Alleen al de hartverwarmende, lieve en leuke cover maken dit een uitnodigend boek.
Brenda Malloy heeft een gruwelijke hekel aan kerstmis, nadat ze enkele jaren hiervoor een verschrikkelijke kerst beleefde. Haar echtgenoot en zij brachten hun geliefde hond Tim met spoed naar de dierenarts, waarbij hij met spoed geopereerd moest worden. De reden: een rode kanten string die niet van Brenda was. Een jaar later heeft Brenda haar leven weer op de rit: ze traint voor de marathon, werkt aan een kinderboek en werkt bij een hondenopvang in Houston. Met kerst moeten er elf honden naar hun nieuwe baasjes in Avalon worden gebracht. Brenda gaat deze lange reis ondernemen. Bijna bij de eindbestemming aangekomen, worden ze verrast door een sneeuwstorm en belanden ze met de bus in de berm. Bij overmaat van ramp ontsnapt er een pop. Gelukkig schiet ambulancebroeder Adam Bellamy te hulp. Nu is het voor Brenda een heel stuk minder erg om langer in Avalon te blijven. Bij elke pup die Brenda aflevert raakt ze steeds meer betoverd door de magie van het stadje. Krijgen enkel deze hondjes met kerst een nieuwe start, of Brenda zelf ook?
Met bonusverhaal Ster voor één nacht.
Wat een ontzettend knus, fijn en romantisch kerstverhaal. Dit verhaal is echt een verhaal om van te genieten en om bij weg te dromen. Susan Wiggs heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal ontzettend gemakkelijk en fijn leest.
We lezen het verhaal van Brenda Malloy, het is een redelijk doorsnee personage van een jonge vrouw, waardoor je gemakkelijk met het personage in het verhaal mee kan gaan. Aangezien Susan Wiggs het verhaal start met de gebeurtenis van de kerst een jaar eerder, krijg je als lezer empathie voor de situatie en kijk die Brenda sindsdien op kerst heeft gekregen. Naast Brenda zijn ook de andere personages, waaronder Adam en haar vriendin / collega Dolly, erg leuk en fijn uitgewerkt. Eigenlijk zorgen alle personages in het verhaal wel voor een fijn en goed gevoel.
De verhaallijn wordt erg leuk opgebouwd en zeker met alle hondjes en de gebeurtenissen hier rond omheen is het naast een ontzettend leuk liefdesverhaal dat je echt in een op en top kerststemming brengt. Aangezien Brenda nieuw in Avalon komt, worden de personages maar ook het stadje op natuurlijke wijze in het verhaal geïntroduceerd. Daarbij kent het verhaal een veelvoud aan wendingen en gebeurtenissen en zijn ook de wendingen met betrekking tot het plaatsen van de honden, het kerstspel dat in Avalon gespeeld gaat worden en het herstel van Dolly naast de opbloeiende liefde een tal aan gebeurtenissen die je aan het boek gekluisterd houden. Hierdoor geniet je ondanks het verwachte einde echt enorm van dit leuke en vrolijke verhaal.
Puppy onder de kerstboom is een ontzettend leuke, vermakelijke en heerlijke kerst feelgood om bij weg te dromen. Het verhaal laat je echt stralen, lachen en genieten en roept echt het kerstgevoel bij je op. De verhaallijn bestaat uit een leuke mix van verschillende lijnen naast een heerlijk liefdesverhaal. Hierbij is het verhaal ook nog ontzettend vlot, levendig en leuk geschreven. Echt een aanrader. Daarbij bevat het e-book ook nog een leuke extra novelle die ook echt het lezen waard is.
Met bonusverhaal Ster voor één nacht.