Een grandioos goede, indrukwekkende en pakkende pageturner

KimCoenen85 11 februari 2025
Saeris doet een poging om te ontsnappen aan haar ter dood veroordeling door de Onsterfelijke Koningin Madra. Hierbij opent ze per ongeluk een poort tussen haar rijk en de mythische wereld van de Fae. Hierbij wordt ze gered door Kingfisher. Hij is een knappe, mysterieuze en humeurige Fae-krijger. Zonder dat Saeris het in de gaten heeft, sluit ze met Kingfisher een verbond aan. Saeris blijkt alcheminstenmagie te bezitten en onder begeleiding van Kingfisher leert ze deze te gebruiken en in te zetten om zijn volk te beschermen in de naderende oorlog tegen de vampiers. Pas wanneer Saeris deze taak vervuld, mag ze terugkeren naar haar eigen rijk. Ondanks dat Saeris een hekel aan Kingfisher heeft, voelt ze zich enorm tot hem aangetrokken. Zal ze de afstand kunnen houden? Kingfisher blijkt ook nog een duister geheim met zich mee te dragen over zijn verleden, waardoor hij Saeris op afstand houdt. Wanneer Saeris langzaam aan de geheimen rondom haar eigen magie, Kingfisher en de wereld van de Fae ontrafelt, beseft ze dat ze meer met de Fae-krijger verbonden is dan dat ze voor mogelijk hield. Zal het Saeris en Kingfisher lukken om samen te werken en de bescherming te bieden aan de drie-eenheid: de mens, Fae en vampier.

GRANDIOOS!! Wat een geweldige, pakkende en fantasierijke pageturner. Callie Hart heeft een levendige en filmische schrijfstijl en weet de personages, omgeving en de gebeurtenissen rijkelijk te beschrijven, zodat je het verhaal voor je ogen ziet afspelen.

De personages in het verhaal zijn echt op erg sterke wijze en met finesse uitgewerkt. Het zijn heel diverse personages, die erg realistisch aanvoelen en met gevoel en emotie zijn uitgewerkt. Zeker de hoofdpersonages Saeris en Kingfisher. Deze twee personages kregen al snel een plaatje in mijn hart. Hierdoor wist het verhaal en de gebeurtenissen me echt te raken en te pakken. Daarbij maken de twee hoofdpersonages een indrukwekkende en fascinerende groei door. Zowel los van elkaar als samen.

De verhaallijn kent een mooie opbouw, waarbij Callie Hart een mooie basis schetst van Saeris en haar leven voordat ze per ongeluk door een poort reist naar een andere wereld. Wanneer Saeris door de poort reist, weet het verhaal me echt te pakken. De wereld van de Fae, de krachten van Saeris die ontluiken en de gebeurtenissen die zich daar voordoen zijn pakkend, intrigerend, verrassend en weten ervoor te zorgen dat je het boek niet los kan laten. Ook de spanning tussen Saeris en Kingfisher is erg sterk en goed beschreven. Daarbij kent het verhaal een prachtige diepgang en zit het verhaal erg goed in elkaar. Tot aan het einde blijft deze pageturner spannend en na het dichtslaan van dit prachtige en indrukwekkende boek kijk ik reikhalzend uit naar het vervolg.

Quicksilver is een grandioos goede, indrukwekkende en pakkende pageturner. Dit is echt een verhaal dat indruk maakt. De personages zijn fantastisch en met finesse uitgewerkt en ik leefde echt met de personages mee. Daarbij wordt de verhaallijn op sterke wijze opgebouwd, kent het verhaal diepgang en zit het erg goed in elkaar. Het verhaal bevat veel fantasie, liefde, actie en spanning. Ofwel, een absolute MUST-READ!

Meer recensies van KimCoenen85

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.