Een prachtige, heftige maar erg mooie feelgood
Sinds Mats als zanger is doorgebroken met het liedje dat hij zong op de uitvaart van zijn vader, staat zijn leven op zijn kop. Iedereen wil iets van hem en Mats heeft erg veel moeite met alle veranderingen. Ook het leven van Rosanne is flink veranderd. Ze loopt stage in een tattooshop en heeft het enorm naar haar zin. Deze carrièreswitch verzwijgt ze alleen voor haar vader. Een half jaar na een stomende one night stand, komen Mats en Rosanne elkaar opnieuw tegen, ditmaal bij Ink Fusion. De aantrekkingskracht is er gelijk. Beide zijn niet van plan om hier iets mee te doen. Maar als Mats ontdekt dat de ex van Rosanne haar lastig valt, schiet hij haar toch te hulp. Diep van binnen weet Mats dat hij afstand moet houden en zichzelf moet beschermen van alle ellende waar hij al tien jaar mee rondloopt. Alleen zijn rechtvaardigheidsgevoel is sterker dan ooit, net als de aantrekkingskracht en de gevoelens die hij heeft voor Rosanne.
Mijn ervaring:
Wat een tof, origineel en erg goed vervolg van de serie. In deel één lazen we het verhaal van Elin en Mike, in deel twee lezen we het verhaal van Mats (de broer van Mike) en Rosanne. Ook dit tweede deel, wat ook losstaand gelezen kan worden, is weer levendig, vlot en met veel gevoel en emotie geschreven. Daarbij komen er in dit deel heftige gebeurtenissen aan bod , waarvoor een trigger warning wordt afgegeven. Naar deze dingen heeft Kristie duidelijk goed onderzoek verricht.
In dit deel staan dus Mats en Rosanne centraal. Beide personages hebben we al leren kennen in deel één, maar in dit deel krijgen ze veel meer diepgang en worden ze erg goed uitgewerkt. Daarbij voelen beide personages en de gebeurtenissen die ze meemaken, realistisch en waargebeurd aan, waardoor sommige dingen best wel bij je binnen komen. De personages maken gedurende het verhaal een mooie groei en transformatie door, waarbij zeker Mats met zijn trauma wel erg mooi, maar heftig is uitgewerkt.
De verhaallijn wordt op leuke wijze opgebouwd waarbij Kristie Raaijmakers een goed beeld weet te scheppen van beide personages en hun huidige leven voordat ze elkaar opnieuw treffen. Het is een verhaallijn met veel wendingen en gebeurtenissen. Ondanks dat er heftige dingen aan bod komen, weet Kristie Raaijmakers dit mooi te doseren en te compenseren met wat humor, waardoor het je niet compleet overrompeld. Ook de opbouw naar de onthulling van het trauma, als wel het herstel hiervan is erg mooi gedaan. De draai die Rosanne en haar vader hierbij spelen, zorgt voor een mooie overkoepeling van de verschillende verhaallijnen. Tot slot volgt een sprookjesachtig einde, waardoor je het verhaal met een lach op je gezicht dichtslaat.
Sleutel tot mijn hart is een prachtige, heftige maar erg mooie feelgood. Met haar levendige en vlotte schrijfstijl waarin veel gevoel en emotie zit weet Kristie Raaijmakers een prachtig vervolg te geven aan haar serie. Ditmaal het verhaal van Rosanne en Mats. De personages zijn realistisch en goed uitgewerkt en krijgen diepgang. Wel is er een trigger warning bij dit verhaal aangegeven. Het is een heftig onderwerp, maar Kristie Raaijmakers weet hierbij ook op krachtige wijze de groei en het herstel hiervan te beschrijven. Echt een prachtig, aangrijpend maar ook hartverwarmend verhaal.
Mijn ervaring: