Een pakkende, realistische en onwijs mooie romance / feelgood
Na het lezen van de serie Water en Vuur, wil ik zonder twijfel meer van Ryanne Veldkamp gaan ontdekken. Van Uitgeverij AprilBooks kreeg ik de kans om het eerste deel van deze nieuwe serie te lezen en te recenseren. Het boek heeft een dromerige, vrolijke en uitnodigende cover. Ik ben reuze benieuwd.
Nadat Ben op vreselijke wijze is gedumpt door zijn vriendin, met wie hij al jaren samen was, gelooft hij niet meer in de liefde. Ook Amanda is haar geloof in de liefde verloren, nadat haar eigen ouders uit elkaar gingen. Maar wanneer Ben net zijn nieuwe stekkie heeft, zijn eigen woonboot, en geniet van het vrijgezellenleven, ontmoet hij Amanda. Dit verandert alles.
Wat een pakkend, mooi en hartverwarmend eerste deel. Ryanne Veldkamp heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet in haar verhaal een rollercoaster aan emotie en gevoel bij je op te roepen.
De verschillende personages in het verhaal zijn mooi, divers en heel op eigen wijze uitgewerkt. De personages zijn realistisch en zeker de twee hoofdpersonages hebben een mooie diepgang gekregen waarbij Ryanne ze laat worstelen met heel menselijke problemen. Hierdoor weten de personages, en zeker Ben je echt te pakken. Het verhaal is geschreven vanuit een dubbel perspectief, waardoor we in de huid van zowel Ben als Amanda kruipen. Hierdoor weet Ryanne ook het spanningsveld tussen de twee mooi op te bouwen.
Het is een leuk, realistisch en mooi verhaal van een heerlijke opbloeiende liefde. Tussen deze verhaallijn door, weet Ryanne ook sterke verhaallijnen op te bouwen over het vrijwilligerswerk van Amanda, maar ook de familie van Ben, met name zijn zus en haar kinderen. Deze lijnen weten de verhaallijn echt te verrijken en versterken. Daarbij weet Ryanne de verhaallijn mooi af te wisselen, tussen hilarische, aangrijpende, hartverwarmende en moeilijke stukken. Hierdoor blijft het verhaal luchtig, maar weet het je toch te raken. Het verhaal wordt prachtig afgesloten en ik kijk enorm uit naar deel twee.
Van nu af aan is een pakkende, realistische en onwijs mooie romance / feelgood. Ryanne Veldkamp heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en weet met het verhaal een rollercoaster aan emoties bij je op te roepen. Het is een realistisch verhaal met erg goed uitgewerkte personages die een mooie diepgang hebben gekregen. Ik heb ontzettend genoten en ik kijk ook echt uit naar deel twee.