Een heerlijke, vermakelijke en fijne feelgood
De 26-jarige Charlie Lucas (Charlie voor vrienden), is groot fan van kostuumdrama's. Helaas is haar eigen leven niet zo rooskleurig en blijft haar eigen happy ending op pijnlijke wijze uit. Haar grootste angst is dan ook om te eindigen als oude vrijster, net als haar naamgenoot in 'Pride & Prejudice'. Dan wordt Charlie gestrikt om met de aantrekkelijke Liam Connell naar een bal te gaan. Het is een magische avond, maar daarna moet Charlie wel de werkelijkheid onder ogen komen. Liam is knap, compleet onbereikbaar en toch.. na die ene avond lijkt ze per toeval keer op keer Liam tegen het lijf te lopen. Hoe kan Charlie nu haar romantische fantasieën achter zich laten als de werkelijkheid gekker lijkt dan fictie?
Mijn ervaring:
Love it! Wat een heerlijke, vermakelijke feelgood/romcom met een Regency sausje. Kasey Stockton heeft een heerlijke vlotte, levendige en smaakvolle schrijfstijl. Ze weet dingen vol geur, kleur en met gevoel te beschrijven en ik heb meermaals om de gebeurtenissen, uitspraken en wendingen in het verhaal moeten lachen.
De personages zijn heerlijk, leuk en op fijne wijze uitgewerkt. Sommige zijn misschien ietsje over de top, maar dit geeft wel sfeer en gevoel aan het verhaal. De 26-jarige Charlie Lucas is erg leuk en wel redelijk doorsnee uitgewerkt. Dit liefdevolle maar nog zoekende personage weet je direct in te pakken en zeker door haar romantische Regency liefde, hoop je dat ze snel de ware zal vinden. Daarbij weet ook de liefdevolle en barmhartige Liam je al snel te betoveren. Ondanks zijn status, blijkt het al snel een doodnormale en liefdevolle man te zijn, die je echt in je hart sluit.
Het verhaal wordt op leuke wijze opgebouwd. Ondanks dat het verhaal soms een sprookjesachtig/Regency-achtig sausje krijgt door de romantische kijk van Charlie op de wereld, weet Kasey Stockton dit weer mooi te compenseren met humor en mooie wendingen en gebeurtenissen in het verhaal. Wat dit verhaal goed maakt is dat het niet enkel een sprookjesachtig liefdesverhaal is dat met ups en downs verloopt tot een happy end, maar dat ook de groei van Charlie zelf, enige diepgang van de personages, als wel de gebeurtenissen rondom de twee gezinnen ervoor zorgen dat het een compleet, pakkend en heerlijk verhaal is waarvan je enorm kan genieten.
Verstrikt in fictie is een heerlijke, vermakelijke en fijne feelgood met een romantisch regency-sausje en veel humor. Kasey Stockton heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en zorgt ervoor dat je volledig in het toffe verhaal op gaat. Het verhaal is opgebouwd uit meerdere pakkende verhaallijnen met als hoofdverhaal een sprookjesachtige liefde die met veel humor en leuke wendingen is beschreven. Echt een aanrader om te gaan lezen!
Mijn ervaring: