Een pakkende, originele en spannende thriller novelle
Het is oud en nieuw en Ella en Freek besluiten dit samen met hun vriendin in een gehuurde vakantievilla te vieren. Wanneer het 12 uur slaat en de champagneflessen en het vuurwerk beginnen te knallen, blijkt Freek spoorloos verdwenen te zijn. Terwijl haar vrienden nieuwjaar uitbundig inluiden kijkt Ella vanuit een hoekje in de kamer toe. Waar is Freek? Freek vertoonde de laatste maanden al een afstandelijke houding, wat is er aan de hand? Ella is in paniek. Niemand lijkt iets te begrijpen van Freek zijn verdwijning, of toch wel? Hoe goed kent Ella haar vriend en vriendengroep eigenlijk?
Wat een leuk, vlot en spannend verhaal. Marjolein van der Gaag heeft een levendige, vlotte en prettige schrijfstijl en weet een origineel en pakkend verhaal neer te zetten. We volgen het verhaal vanuit meerdere personages, waardoor je een iets bredere kijk krijgt op de gebeurtenissen.
Het verhaal kent een mooie opbouw en begint op het moment dat het bijna 12 uur is en Ella haar vriend Freek kwijt is. Vanuit daar ontvouwt het verhaal en puzzelen we het verhaal vanuit meerdere perspectieven aan elkaar wat er daadwerkelijk aan de hand is en waarom Freek verdwenen is. Door de achtergrondinformatie wordt ook het verhaal in het heden pakkender en spannender en weet Marjolein van der Gaag er flink wat actie in te stoppen. Het is leuk hoe verschillende gebeurtenissen voor een wisselwerking op elkaar zorgen en hiermee dingen in gang hebben gezet. Wel had ik vrij snel in de gaten hoe het verhaal in elkaar zat en wie de dader(s) waren. Wat erg goed is, is dat er aan het einde nog een proloog volgt van een jaar later waarbij alle puntjes op de i gezet worden en het verhaal mooi wordt afgesloten.
5 voor 12 is een pakkende, originele en spannende thriller novelle. Het is een levendig en vlot geschreven verhaal en door middel van gebeurtenissen in het verleden, wordt meer duidelijk over het heden. Er volgt een actievol plot en tot slot een mooi epiloog waarmee Marjolein van der Gaag het verhaal volledig afsluit. Een erg leuke thriller novelle.