Een leuke, verrassende en mooie feelgood novelle
Ik werd door De verhalenfabriek weer verwend met een recensie-exemplaar van deze nieuwe feelgood en kreeg ik de kans om deel te nemen aan de blogtour. Het is het eerste boek van Yonina Pullens dat ik ga lezen. Ik moet zeggen dat de schilderachtige cover niet direct mijn aandacht weet te trekken en me uitnodigt. Wel ben ik erg benieuwd naar dit nieuwe schrijftalent.
Villa Quadrifoglio, een schitterend landhuis met prachtig uitgestrekte tuinen in de Toscaanse heuvels. Het is het huis dat Julia de Mooi geërfd heeft van haar overleden man. Ze wil iets met het huis doen, en besluit retraites te gaan organiseren. Wanneer de eerste gasten arriveren, verloopt alles toch wat minder soepel dan verwacht. Julia is voor haar gevoel de controle binnen de kortste keren kwijt en valt voor de charmes van Bram. Bram is een van de gasten die samen met zijn echtgenote aan de retraite deelneemt...
Wat een fijn, vlot geschreven en grappig verhaal. Yonina Pullens weet dit verhaal levendig en met een heerlijk gevoel voor humor te beschrijven. We volgen Julia, dat ondanks dat ze weduwe is geworden, weer open staat voor nieuwe uitdagingen en kansen in het leven. Vanuit daar besluit ze dan ook om retraites te gaan organiseren in haar geërfde landhuis.
Het verhaal wordt leuk opgebouwd en kent verrassende, leuke en onverwachte wendingen waardoor het verhaal je pakt en geboeid houdt tot het einde. Er zitten in de verhaallijn wendingen die ik totaal niet verwacht had of zag aankomen en dat maakt dit verhaal juist zo leuk en pakkend. Wel is de schrijfstijl soms net wat gedetailleerd voor een novelle, maar het geeft wel het verhaal soms net dat tikkeltje extra.
Villa van Geluk is een leuke, verrassende en mooie feelgood novelle. Het is een origineel verhaal dat wat anders is dan de meeste feelgood verhalen. Het is lekker vlot, levendig en met veel humor geschreven. Erg leuk.