Een leuke en vermakelijke cosy fantasy
Ik kreeg van Roselynd Randolph de vraag of ik interesse had om het eerste deel van haar nieuwe cosy fantasy-serie te lezen. Niets is zo leuk als nieuw schrijftalent ontdekken. Ik hoop op een avontuurlijk, magisch en mooi verhaal.
Nicole vermaakt zich uitstekend in een leefgemeenschap, waar ze rust vindt en lekker mediteert. Ze vult haar dagen met het geven van workshops, maakt kruidenthee en is een steunpilaar. Ze is iedere dag bezig om de wereld liefdevol te omarmen. Een telefoontje van haar broer die een ongeluk heeft gehad, maakt abrupt een einde aan haar rustige leven.
Tim doet onderzoek in de bossen van Meerart naar veenlijken. Hij leeft een rustig leven als een espresso-minnende weerwolf. Dan vind Tim een aangevreten karkas van een zwijn en komt hij tot de ontdekking dat er een andere weerwolf in zijn omgeving actief is. Twee is echt te veel. Tim is vastbesloten zich niet weg te laten jagen, alleen hoe pakt hij dit aan? Hij heeft hulp nodig. Deze komt uit een zeer onverwachte hoek.
Wat een heerlijk, levendig en leuk verhaal. Roselynd Randolph heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk door het verhaal heen vliegt en echt in het verhaal op kan gaan. Daarbij is het een erg leuk, vermakelijk en origineel verhaal dat mooi is opgebouwd.
We lezen het verhaal van Nicole en Tim. Beide personages zijn verschillend, maar erg goed uitgewerkt, waardoor je met hen beiden goed in het verhaal mee kan gaan. Doordat ze zo verschillend zijn, vormen ze een leuk contrast én vullen ze elkaar op de juiste momenten perfect aan.
Het verhaal wordt mooi opgebouwd en begint als Nicole en Tim allebei nog een eigen en onbezonnen leven leiden. Bij beide verandert dit plotsklaps, waardoor ze niet veel later bij toeval elkaar treffen. Vanuit daar ontstaat een origineel, pakkend en goed verhaal. Roselynd Randolph weet de juiste hoeveelheid wendingen en gebeurtenissen te laten plaatsvinden, waardoor het verhaal je echt in zijn greep houdt. Ook het stuk mysterie dat langzaamaan wordt opgelost is erg leuk en goed gedaan.
Zonnebloemen en weerwolven is een leuke en vermakelijke cosy fantasy. Roselynd Randolph heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor je heerlijk in het verhaal opgaat. Het verhaal heeft een mooie opbouw en leuke wendingen en gebeurtenissen. Daarbij maken het mysterie en de spanning het echt tot een verhaal dat je tot aan het einde geboeid houdt. Erg leuk!