De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

kinderboekenclub 05 januari 2025
Als je van de dierenboeken van Bibi Dumon Tak houdt, dan spreekt dit boek je misschien ook wel aan. Het zijn fictieve verhalen over dieren, maar ondertussen leer je ook nog iets over de dieren. Daarnaast hebben de dieren een eigen persoonlijkheid, gedachtes en praten ze met elkaar. Dat vind ik extra leuk aan dit soort boeken, waarschijnlijk omdat ik dit als kind zelf deed in mijn fantasie als ik beestjes tegenkwam. En stiekem doe ik het soms nog steeds als ik aan het wandelen ben.

www.dekinderboekenclub.nl
Het boek is opgedeeld in 18 korte verhalen en het eerste verhaal begint over een oude boom. De andere verhalen gaan over de dieren die in of nabij de boom wonen. De boom is de verbindende factor tussen de verhalen. Tijdens het lezen leren we ook nog iets over dieren, zoals mieren die luizen melken. In de verhalen kan je daarnaast een moraal terugvinden, zoals de boerenzwaluw die het gevoel heeft altijd iets kwijt te zijn en aan het einde blijkt dit zijn thuis, de boom, te zijn.

Een heerlijk boek met korte dierenverhalen voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook zeer geschikt om te behandelen in de klas, zowel tijdens een les natuuronderwijs als tijdens een literatuurles. De verhalen roepen soms nog vragen op en dat kan weer leiden tot mooie gesprekken.

Meer recensies van kinderboekenclub