De krankzinnige kerst van Lottie – Katie Kirby

kinderboekenclub 24 december 2024
Een heerlijk meidenboek om te lezen deze kerstvakantie. Het is geen literaire hoogvlieger, maar wel lekker luchtig en makkelijk om te lezen. Dat is toch ook fijn op zijn tijd. Het boek komt uit de serie ´Het leven van Lottie´ en deze serie valt goed in de smaak bij meiden vanaf een jaar of 10.

Lottie is een 13-jarig meisje en woont samen met haar vervelende broertje, babyzusje en ouders in één huis. Daarnaast heeft ze haar vriendinnenclubje met wie ze veel samen doet. Lottie is dol op kerst maar deze kerst lijkt in eerste instantie saaier te worden dan andere jaren, want opa en oma komen niet en dus vieren ze het waarschijnlijk met zijn vijven. Als dan toch blijkt dat opa, oma en haar twee veganistische tantes op het laatste moment kerst bij hen gaan vieren en Lottie ook nog per ongeluk haar Franse vakantievriendje en zijn familie uitnodigt lijkt het toch een bonte kerst te worden. Als dat maar goed komt.

Het kostte me in eerste instantie enige moeite om in het verhaal te komen, maar toen ik er eenmaal in zat wilde ik graag verder lezen en moest ik af en toe lachen om de idiote situaties in het boek. Een aanrader voor jonge meiden die al met jongens bezig zijn en van echte meidendingen houden.

www.dekinderboekenclub.nl

Meer recensies van kinderboekenclub