Het Grote Gevoelenshotel - Lidia Brankovic
Wat een origineel idee om gevoelens in een hotel te plaatsen. Het verhaal begint met een hotelmanager die alle hotelgasten helpt bij hun verblijf. Gevoelens zijn de gasten en checken in en uit het hotel en verblijven er maar tijdelijk. Op deze manier wordt het voor jonge kinderen duidelijk dat gevoelens alleen maar tijdelijk zijn, maar dat het wel belangrijk is om voldoende aandacht aan ze te schenken.
In het boek worden er voor kinderen zeer bekende gevoelens besproken, zoals verdriet en boosheid, maar ook minder bekende gevoelens, zoals dankbaarheid en tevredenheid. De bekende gevoelens worden op een mooie en treffende manier verwoord. ¨Als ik niet zorgvuldig luister, hoor ik niet wat verdriet zegt en dan blijft hij ontzettend lang.¨ Lidia Brankovic slaat hiermee de spijker op zijn kop. Een aantal minder bekende gevoelens hebben misschien nog wat meer uitleg nodig. ¨Zelfvertrouwen strijkt altijd alle plooien glad en Trots zorgt ervoor dat de saaie kantjes van mijn werk een stuk makkelijker worden om uit te voeren.¨ Niet alleen de tekst is goed bedacht, ook de illustraties zijn ondersteunend, kleurrijk en aansprekend. Zo hebben de gasten allemaal hun eigen kleur en vorm.
Dit boek past goed in elke kleuterklas. Het maakt het bespreekbaar maken van gevoelens met jonge kinderen een stuk makkelijker. Ook voor ouders is het een fijn boek om voor te lezen aan hun kroost en vooral aan kleuters die erg gevoelig zijn of moeite hebben om hun gevoelens onder woorden te brengen. Dit boek laat zien dat elk gevoel ertoe doet.
www.dekinderboekenclub.nl
www.dekinderboekenclub.nl