Ik bepaal - Lysette van Geel

kinderboekenclub 16 april 2025
Welke ouder van een kleuter herkent dit niet? Misha is vijf jaar en wil graag zelf de dingen bepalen. In dit kleurrijke en vrolijke prentenboek maken we kennis met Misha.

Misha vindt dat hij zoveel moet. Zo moet hij boterhammen met pindakaas en boter eten, terwijl hij dat niet lekker vindt. Ook moet hij leren fietsen, terwijl hij niet eens goed bij de pedalen komt. En tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens beginnen met zwemles. Onderweg naar zwemles, achterop de fiets bij papa, is hij er klaar mee en wil hij zelf alles bepalen. Het boek helpt hem een handje en hij krijgt vanaf dan de mogelijkheid om alles zelf te bepalen. Dit leidt tot chaotische en komische taferelen. In de tekeningen kan je goed zien wat er allemaal mis gaat en het zal lastig zijn voor de meeste kleuters om hun lach in te houden.

Dat het boek echt van deze tijd is kan je goed zien aan de vader. Die is de hele tijd aan het bellen en heeft weinig aandacht voor Misha. Daarnaast is het grappig dat het boek communiceert met Misha. Het verhaal begint met: ¨Hé hallo, wakker worden! We hebben het over jou, Misha. Laat je gezicht eens zien.¨ En de lezers worden ook betrokken in het verhaal: ¨Jongens, roep allemaal even, Misha zo kan het niet langer!´¨ Een leuk en herkenbaar prentenboek voor kleuters en hun ouders
www.dekinderboekenclub.nl

Meer recensies van kinderboekenclub