Laat een boodschap achter in het zand - Bibi Dumon Tak
Dit boek heb ik vorige week geluisterd tijdens de poëzieweek. Het boek doet erg denken aan het bekendste boek van Bibi Dumon Tak: ¨Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de Anaconda.¨ Bibi Dumon Tak heeft haar eigen genre; informatieve boeken gecombineerd met fictie en humor. Alleen dit keer geeft ze geen informatie over dieren in verhalen maar in rijmvorm.
Alleen de eenhoevigen zijn welkom in het boek. Dat zijn dieren met twee of vier tenen. Er worden in het boek bekende dieren besproken zoals de giraf, de buffel en de eland. Maar ook veel onbekende dieren voor mij zoals de kleine kantjil, de bongo, de gerenoek en nog veel meer. Mijn interesse werd elke keer gewekt en ik heb de dieren die ik niet kende opgezocht op internet en mijn algemene kennis over dieren is aardig uitgebreid.
Ik heb het luisterboek geluisterd, want helaas is er geen e-book beschikbaar in de online bibliotheek. Hierdoor kon ik de illustraties van Annemarie van Haeringen helaas niet bekijken. Gelukkig maakte de fijne stem en manier van voorlezen van Sander de Heer dit een beetje goed en was het een fijn boek om naar te luisteren.
www.dekinderboekenclub.nl
www.dekinderboekenclub.nl