Mus & Kapitein Kwaadbaard en de Vijf Slangen - Kevin Hassing
Een avontuurlijk zeeroversverhaal met het stoere meisje Mus in de hoofdrol. Ik word meteen in het verhaal gezogen door de spannende proloog. Ik heb zoveel vragen dat ik wil blijven doorlezen tot het einde van het boek.
De zeeroversbende de Vijf Slangen heeft Zeeburgersdam bezet en Mus is de enige die weet te ontsnappen en ze gaat op zoek naar kapitein Kwaadbaard voor hulp. Kapitein Kwaadbaard is ooit lid geweest van de bende van de Vijf Slangen. In eerste instantie wil de kapitein er weinig van weten, maar Mus weet hem toch te overtuigen. Samen gaan ze op zoek naar oude kameraden van Kwaadbaard en vormen ze hun eigen bende om Zeeburgerdam te bevrijden. Alle leden zijn vrij eigenaardig en hebben zo hun eigen superkrachten die goed van pas komen tijdens hun avontuur, maar ook hebben ze hun zwakheden die hen soms in de problemen brengen. Mus laat zien dat ze net zo dapper is als de andere zeebonken. Zal het ze lukken om Zeeburgerdam te bevrijden?
Gedurende het verhaal wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld want we komen steeds iets meer te weten over de mysterieuze kapitein en de bende van de Vijf Slangen. De hoofdstukken zijn kort waardoor jeugdige lezers vanaf 9 jaar het boek makkelijk zelf kunnen lezen, maar door de spannende schrijfwijze is het ook een leuk boek om voor te lezen.