Vals - Mel Wallis de Vries
¨ Opeens hoor ik een geluid achter me. Het is zacht en nauwelijks waarneembaar in de wind, maar toch hoor ik het. Het geluid van iemand die zijn adem uitblaast. De haartjes in mijn nek gaan rechtop staan. Kippenvel racet over mijn armen. Ik draai me om en wijs met de punt van het geweer in het duister. ´Hallo?´ roep ik. ´Is daar iemand?´¨ Mel Wallis de Vries weet met haar gedetailleerde beschrijvingen de spanning op te voeren en maakt dat je wil doorlezen.
Het verhaal gaat over vier vriendinnen die naar een huisje in de Ardennen gaan tijdens de kerstvakantie. Het is opgedeeld in vier delen en elk deel wordt door de ogen van één van de vriendinnen verteld. Hierdoor leer je de meiden goed kennen. Het eerste deel kost mij enige moeite, omdat het vooral gaat over de onderlinge relaties tussen de meiden. Voor veel tienermeiden komen hier herkenbare situaties in naar voren en zij kunnen zichwaarschijnlijk goed verplaatsen in één van de hoofdpersonen.
Wanneer één van de vriendinnen verdwijnt kom ik goed in het verhaal en wil ik doorlezen. Ik vraag me de hele tijd af wie de dader kan zijn of is er wel een dader? Dit gevoel doet me erg denken aan de kleine blauwe thrillerboekjes die ik zelf als tiener las. Mel Wallis de Vries weet echter een zeer verrassend en onvoorspelbaar einde te schrijven.
Een heerlijk spannend boek om te lezen op een regenachtige dag met een kop thee of warme chocolademelk in de hand. In de online bibliotheek is het boek zowel als luisterboek en e-book beschikbaar. Het luisterboek bevat de originele tekst met de uitgebreide beschrijvingen en is daarom een stuk spannender. Het e-book heeft een kortere en makkelijkere tekst om te lezen. Ideaal voor tieners die moeite hebben met lezen of de Nederlandse taal minder goed beheersen.
www.dekinderboekenclub.nl
www.dekinderboekenclub.nl