Zeer vermakelijk!

kirsten1987 22 april 2025
Je hebt wel eens van die boeken dat je je door de eerste hoofdstukken heen moet worstelen, waarin heel veel setting wordt klaargezet. Dit is niet zo’n boek. Het begint en gaat van start - daar word ik altijd heel blij van.

Je leest het verhaal vanuit 3 perspectieven: podcaster Billie, agent Henrik en rechts-extremist Johan. In Svedby is de jonge Emma vermoord: ze is beschoten en heeft tekeningen op haar lijf. Billie besluit dat deze moord het onderwerp wordt van haar nieuwe podcast.
De plaatselijke politie (o.a. Henrik) doet onderzoek, maar Billie wil hoe dan ook de onderste steen boven krijgen over de moordenaar. Ze begeeft zich tussen de lokale inwoners en probeert informatie te achterhalen bij hen. Hierbij komt ze langzaam achter allerlei feiten over de moord, maar komt ook meer te weten over een groep gelijkgestemden (o.a. Johan) die een rechtse mening heeft over de Zweedse bevolking.

Door de verschillende perspectieven en de informatie die stukje bij beetje verder loskomt, is dit een boek met veel vaart. De korte hoofdstukken maken het ook makkelijk om even een stukje te lezen. En je wíl ook verder lezen, dus het boek is slim opgebouwd.

Goed verhaal, leuk geschreven, lekker vlot en spannend, maar niet briljant. Geen mega onverwachte wendingen of plot twists. Wel vermakelijk. En daarom 4****
Een vervolg zal ik zeker graag lezen.

Ik deed op Hebban mee met een winactie waarbij je ‘Stille woede’ van Ida Axelsson & Asa Bonelli kon winnen in ruil voor een recensie; en jawel, ik won het boek! Waarvoor dank aan uitgeverij De Fontein.

Meer recensies van kirsten1987