Een Meesterwerk van Vergeving en Vriendschap

korneel 22 november 2024
Khaled Hosseini heeft met De Vliegeraar een verhaal neergezet dat me als lezer diep raakt en nog lang blijft nazinderen. De roman schetst op magistrale wijze de complexiteit van menselijke relaties, schuldgevoelens en de zoektocht naar verlossing. De sfeer van het pre-Sovjet Afghanistan wordt levensecht tot leven gebracht, waardoor de culturele achtergrond en historische context naadloos verweven worden met het persoonlijke verhaal van Amir en Hassan. Hosseini's krachtige en beeldende schrijfstijl brengt de emoties van de personages zo scherp over dat ik met hen meeleeft, huil en hoop. Met thema’s zoals loyaliteit, spijt en de kracht van vergeving, is dit boek in mijnogen een absolute aanrader voor iedereen die geraakt wil worden door een universeel verhaal over menselijkheid. Een roman om te koesteren en te herlezen.

Meer recensies van korneel