Tikkeltje duister, geweldig!
Als grote Belle en het Beest fan moest ik dit boek natuurlijk lezen en het heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Aan het begin vond ik het wel moeilijk om tussen de verschillende personages te schakelen. Wanneer ik uit Belle las, wilde ik verder lezen van uit haar en dan was het volgende hoofstuk weer van uit haar vader en dan wilde ik zijn verhaal weer verder weten. Maar na een tijdje was ik wel gewend aan de wisselingen.
Net voor het midden begon het wel een beetje saai te worden. Het sprookje zoals iedereen dat wel kent werd, soms een beetje langdradig vertelt en even was ik bang dat het verhaal zo door zou gaan tot het einde, maar niets is minder waar. Net na het standaard Belle gaat naar de West vleugel veranderd het verhaal volledig en wordt het allemaal een tikkeltje duister.
Wel is het even schakelen als je het origineel van Disney in je hoofd hebt, maar wouw! Alleen het einde vond ik misschien een klein beetje teleurgesteld. Toch is dit echt een fantastisch boek wat ik zo opnieuw zou lezen!!