van een knallend debuut gesproken !!!!
Voor de leesclub “De Boekenreizigers” mocht ik “Blauw afscheid” uit de pen van Daisy Elings lezen.
De cover straalt rust uit door het water en aan de waterkant staat er een vrouw onder een boom.
Aan de contouren van de boom te zien speelt het verhaal zich ergens in Afrika af.
Het voelt voor mij als de Savanne waarbij de schemering als een deken over het landschap ligt.
Door deze cover en de titel werd mijn nieuwsgierigheid wel gewekt.
De 2 vriendinnen Madelon en Sara werken beiden voor KLM.
Ze spreken af om samen een shift te regelen richting Afrika zodat ze samen op safari kunnen in Pilanesberg Nationaal Park.
Hiervoor hebben ze nog 3 andere collega’s René, Alex en Rob meegenomen voor de trip.
De eerste avond verloopt heel gezellig en gemoedelijk waarbij de drank ook rijkelijk vloeit.
Na een nachtelijke rit in de buurt van de logde blijkt Madelon te zijn verdwenen.
Ze laat Sara een briefje achter me de mededeling dat ze weg is en dat ze rust zoekt.
Sara hoopt Madelon nog te zien nadat ze terug is van safari maar dan krijgt ze opnieuw een mysterieuze boodschap van Madelon.
Ze zou nu ook ontslag hebben genomen en ze wilt niet gevonden worden.
Sara krijgt een weeïg gevoel in haar maag en ze wilt Madelon vinden voor ze terug naar huis gaat.
Haar collega’s raden haar aan om terug mee te vliegen naar Nederland.
Het gevoel blijft Sara achtervolgen.
Ze besluit om Madelon te zoeken en neemt hierbij Alex mee.
Zal ze Madelon ooit wel terug zien?
Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Sara, Madelon en een onbekende collega.
Hierdoor begin je als lezer ook vragen te stellen wie die onbekende collega zou kunnen zijn.
Omdat er 3 mannen mee op safari zijn, probeer je als lezer mee te puzzelen naar die onbekende.
Dat de zoektocht naar Madelon wordt gevoerd door Sara een stewardess en niet door een detective of rechercheur was voor mij wel verrassend.
Bij de meeste thrillers zijn net die mensen de hoofdpersonages, terwijl Daisy gekozen heeft voor een stewardess.
Dat is wel lef hebben om dit aan te durven maar dat pakte wel goed uit in het verhaal.
Het plot zit ook heel knap in elkaar en ik had die wending echt niet zien aan komen !!!
Daar moest ik wel even van bekomen.
Op een gegeven moment zat ik zo vol spanning te lezen dat ik niet eens door had dat ik mijn adem had ingehouden.
Als debuut kan dit boek tellen en de auteur is nog wel wat zoekende in stijl, Daisy heeft wel een knaller van een debuut gemaakt.
En het smaakt zeker naar meer !!!!
Door deze cover en de titel werd mijn nieuwsgierigheid wel gewekt.
De 2 vriendinnen Madelon en Sara werken beiden voor KLM.
Ze zou nu ook ontslag hebben genomen en ze wilt niet gevonden worden.
Haar collega’s raden haar aan om terug mee te vliegen naar Nederland.
Het gevoel blijft Sara achtervolgen.
Ze besluit om Madelon te zoeken en neemt hierbij Alex mee.
Zal ze Madelon ooit wel terug zien?
Daar moest ik wel even van bekomen.
En het smaakt zeker naar meer !!!!