De Engelenmoord - een duivels boek
Voor de leesclub "De Boekenreizigers" mocht ik het boek "De Engelenmoord" lezen, geschreven door Björn van den Eynde.
De 18-jarige Julie Dumoulin wordt vermoord teruggevonden.
Haar keel werd doorgesneden en er zat een driehoek van een vinylplaat van Angèle in.
Kort daarna wordt een vriend van haar ook vermoord teruggevonden maar hier werd zijn hand afgehakt.
De moordenaar liet bij beide moorden een wit veertje achter, een handtekening die 20 jaar geleden ook werd gebruikt bij verschillende moorden.
Zou hij terug zijn en wraak nemen?
Maar op wie en waarom?
Marjolein Devriese is een 27-jarige rechercheur die het een beetje gezien heeft op haar werk.
Haar collega's en oversten proberen haar op zo veel mogelijke manieren het leven zuur te maken door onnozele taken te geven.
Maar Marjolein wilt meer.
Ze wit koste wat kost deze 2 moorden oplossen maar dan moet ze uiteraard op die zaak gezet worden.
Ze geeft de hoop al op tot ze toch wordt opgeroepen om samen met Nathan Durnez (een Waal) de zaak op te lossen.
Maar de moordenaar zit niet stil en al snel volgen er nog slachtoffers op.
Wat hebben die slachtoffers met elkaar gemeen en wat is de link naar 20 jaar geleden, de zaak waar Marjoleins vader op werkte?
Engelenmoord is een verhaal waarin je meegetrokken wordt in de speurtocht van de rechercheurs De Vries en Durnez. Naast de puzzelstukjes die ze moeten vinden, worden ze ook nog wat tegengewerkt door collega's met hun vooroordelen.
Marjolein moet zich bewijzen dat ze ondanks haar jeugdige leeftijd en haar chaotisch werk, toch de talent heeft om mysteries en moordzaken op te lossen.
Alleen dringt de tijd en moet ze ook de hulp van haar stiefmoeder inroepen.
Ik heb zo genoten van dit boek.
Mijn collega-lezers vonden het misschien luguber, voor mij was dit werkelijk "thuiskomen" in het verhaaL
Het boek was vlot geschreven, in duidelijke taal en heel gedetailleerd.
Ik kon voor mijn geestesoog de scènes zo voorstellen: het was net CSI of een ander crime scène investigation.
Hierdoor was het voor mij heel moeilijk om het boek weg te leggen en ieder moment dat ik vrij was, zat ik met mijn neus in het verhaal.
Bedankt Björn dat ik jouw boek mocht lezen, ik vond het een duivels goed boek
Ik hoop dat we snel nog zo'n gruwel van een verhaal mogen lezen, want dit was alvast een topper !!!!!
De 18-jarige Julie Dumoulin wordt vermoord teruggevonden.
Zou hij terug zijn en wraak nemen?
Maar op wie en waarom?
Maar Marjolein wilt meer.
Maar de moordenaar zit niet stil en al snel volgen er nog slachtoffers op.
Alleen dringt de tijd en moet ze ook de hulp van haar stiefmoeder inroepen.
Ik heb zo genoten van dit boek.
Het boek was vlot geschreven, in duidelijke taal en heel gedetailleerd.
Bedankt Björn dat ik jouw boek mocht lezen, ik vond het een duivels goed boek