wat een knaller van een boek met een onvoorzien einde
Voor de leesclub “De Boekenreizigers” mocht ik het boek “Koel water” lezen van Julienne Brouwers.
Na een personeelsfeest wordt Hugo, de leider van een vastgoedkantoor, dood aangetroffen.
Zijn dood schrijft de recherche af als natuurlijke dood.
Toch zegt het buikgevoel van inspecteur Amber dat er iets niet klopt.
Ze haalt dit aan bij de lijkschouwer en haar collega Johnny.
Aanvankelijk wuiven ze Ambers intuïtie weg, maar bij nader onderzoek klopt het één en ander niet.
Wanneer de inspecteurs wroeten in het leven van Hugo, merken ze dat hij zijn huwelijkse geloften niet trouw was en dat hij een geheime relatie had met Louise, een medewerkster van zijn kantoor.
Louise weigert te geloven dat Hugo gestorven is aan een hartstilstand.
Ze begint op haar eigen houtje een onderzoek totdat er een nieuwe dode valt.
Louise zet door maar onbewust zet ze haar eigen leven op het spel.
Dit is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Julienne Brouwers.
En ik moet zeggen dat ik me dit niet beklaag.
Wat een vlotte pen heeft zij en ook zij heeft de gave om haar lezer in de ban te houden.
Het boek kon ik onmogelijk wegleggen want ik wou zo graag weten wat de volgende zet was van zowel inspecteur Amber als van Louise.
Julienne zorgde voor een goede cliffhanger en een onvoorzien einde.
Wanneer ik een boek beëindig en nog met vragen zit over hoe het verder gaat met de personages, dan mag de auteur er zeker van zijn dat het boek heel goed geschreven is.
Ik moest even wachten om een ander boek op te kunnen pakken, want Koel water bleef maar in mijn hoofd spoken.
Een dikke merci aan Julienne dat ik kennis mocht maken met jouw boek en ik hoop nog heel veel van jou te mogen lezen.
Zijn dood schrijft de recherche af als natuurlijke dood.
Toch zegt het buikgevoel van inspecteur Amber dat er iets niet klopt.
Ze haalt dit aan bij de lijkschouwer en haar collega Johnny.
Louise weigert te geloven dat Hugo gestorven is aan een hartstilstand.
Ze begint op haar eigen houtje een onderzoek totdat er een nieuwe dode valt.
Louise zet door maar onbewust zet ze haar eigen leven op het spel.
Dit is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Julienne Brouwers.
En ik moet zeggen dat ik me dit niet beklaag.
Julienne zorgde voor een goede cliffhanger en een onvoorzien einde.