Schim in de nacht – een thriller van formaat !!!!
Lorie en haar tweelingzus Nina worden 16 jaar.
Er wordt een heus verjaardagsfeest georganiseerd voor familie en vrienden.
Maar voor ze de festiviteiten starten, willen de zusjes nog enkele inkopen doen in een klein kruidenierswinkel bij de Indiër.
Algauw loopt het daar mis.
Enkele dieven sluipen de zaak binnen, vergrendelen de deur en houden de uitbater onder schot en uiteindelijk moet hij het vergelden…. Hij wordt neergeschoten.
Een tweede slachtoffer, een moeder van een heel jong kind, volgt al snel.
De beide meisjes zoeken een schuilplaats en houden zich muisstil.
Maar dan wordt hun schuilplaats ontdekt en begint voor beide meiden een nare nachtmerrie.
De gangsters eisen dat één van hen met hen mee gaat.
Lorie, die stoere Lorie die steeds haar zusje in bescherming neemt, beslist dat zij met hen mee gaat.
Zij wilt het leven van haar zusje sparen.
Zowel voor Nina als voor Eva valt een zware periode van onzekerheid.
Eva kan niet bedenken waarom haar dochter deze gruwel moet ondergaan of waarom haar gezin werd uitgekozen.
Naast die gedachten steken andere gevoelens en onzekerheden de kop op.
Gaat ze Lorie ooit levend en wel terugzien nu ze ook verneemt dat er in het dorp enkele dagen geleden nog een meisje werd ontvoerd?
Sterre Carron schreef heel wat boeken binnen de Rani-reeks.
Met Schim in de nacht, nam ze een andere wending door eens een standalone te schrijven.
Hoe groot haar schrik en haar onzekerheid ook geweest moest zijn om dit boek aan het publiek los te laten, zo groot is mijn bewondering voor haar schrijfkunst.
En met heel veel verve heeft Sterre haar vuurdoop doorstaan.
Zoals we Sterre haar schrijfstijl kennen, blijft ze haar lezer vastkluisteren aan haar schrijfsels, want het boek kan je echt onmogelijk los laten.
Je denkt steeds, och kom, nog één hoofdstuk.
Maar dat worden er meer en meer…..
Het plot was zeer verrassend en daar hou ik echt wel van.
Ik had deze totaal niet zien aankomen en juist dat maakt het zo fijn om een thriller te lezen.
Bedankt Sterre dat we via de Boekenreizigers jouw boek mochten lezen en ik wens jou nog heel veel schrijfplezier in andere standalone.
En deze keer hoef je echt niet bang te zijn, want een Rani-reeks of een standalone het lukt jou keer op keer.
Er wordt een heus verjaardagsfeest georganiseerd voor familie en vrienden.
Algauw loopt het daar mis.
Een tweede slachtoffer, een moeder van een heel jong kind, volgt al snel.
De beide meisjes zoeken een schuilplaats en houden zich muisstil.
De gangsters eisen dat één van hen met hen mee gaat.
Zij wilt het leven van haar zusje sparen.
Zowel voor Nina als voor Eva valt een zware periode van onzekerheid.
Naast die gedachten steken andere gevoelens en onzekerheden de kop op.
Sterre Carron schreef heel wat boeken binnen de Rani-reeks.
En met heel veel verve heeft Sterre haar vuurdoop doorstaan.
Je denkt steeds, och kom, nog één hoofdstuk.
Maar dat worden er meer en meer…..
Het plot was zeer verrassend en daar hou ik echt wel van.