hoe liefde lijden kan
Voor de leesclub "De Boekenreizigers" mocht ik "Tussen angst en verlangen" lezen, geschreven door Rian Sevenhuijsen.
Tess is een jonge vrouw die samen met Puck, haar dochter boven haar boekwinkel in Amsterdam wonen. Naast Puck is de boekenwinkel Tess' kindje en ze doet er alles aan om het gezellig te houden en om klanten aan te blijven trekken.
Ook Ben, haar vriend vertoeft graag in de boekenwinkel.
De vaderrol voor Puck gaat hem goed af en hij is ook graag in de nabijheid van de kleine meid.
Op een avond na sluitingstijd verrast Ben Tess met lekker eten van bij de beste Italiaan in de stad.
Tess was die avond best heel nerveus, want al maanden draagt ze een geheim met zich mee die ze nu eigenlijk openbaar moet maken omdat de tijd dringt en toch.....
Toch krijgt ze het niet over haar lippen dat ze samen met Puck over enkele dagen vertrekt naar Italië om de bruiloft van David zijn zus bij te wonen.
David is de biologische vader van Puck en na bijna 6 jaar heeft hij eindelijk nog eens contact opgenomen en gevraagd of hij kennis mag maken met Puck.
De bruiloft van zijn zus in de ideale gelegenheid om heel de familie te leren kennen, en uiteindelijk is het maar een week dat ze daar zouden verblijven.
Maar Tess kreeg dit nooit over haar lippen en nu de tijd echt dringt, weet ze nog niet hoe ze dit moet aanpakken.
Het vliegticket schuift ze ongemerkt in een boek en probeert toch van de gezelschap van Ben en haar dochter te genieten.
Tot Ben haar het boek aangereikte en deze per toeval op de grond valt.
Het vliegticket komt tevoorschijn en de poppen gaan aan het dansen.
Ben stormt de winkel uit.
Voor haar vertrek stuurt Tess nog verschillende berichten naar hem die hij wel leest maar niet beantwoord.
Ben op zijn beurt stort zijn hart uit bij zijn beste vriendin en vliegt stevig in de drank.
's Anderdaags wordt Tess opgehaald door een taxi waarin tot haar verbazing David zat en Ben wordt door zijn vriendin op de trein gezet: bestemming Italië.....
Ik heb zo genoten van Tussen angst en verlangen. Het boek geeft weer dat er heel veel soorten liefde is en dat liefde ook wel kiezen is. De onuitgesproken woorden, lichaamstaal en geheimen zijn de ingrediënten van het verhaal. Maar er is 1 grote constante in het verhaal en dat de liefde voor een kind. Hoe groot of klein deze ook mag zijn, ieder ouder doet alles om zijn of haar kind gelukkig te zien. Het verhaal geeft ook weer dat onuitgesproken gedachten en gevoelens maar vooral aannames heel veel pijn kunnen doen. We denken steeds dat we weten hoe een ander zich voelt of waarom die bepaalde gedragingen vertoont zonder echt te vragen naar de ware gevoelens of gedragingen, wat er achter steekt.
Bedankt Rian dat ik jouw boek mocht lezen. Ik heb de andere nog niet gelezen, maar die staan alvast op mijn nog te lezen lijst.
Ook Ben, haar vriend vertoeft graag in de boekenwinkel.
Tot Ben haar het boek aangereikte en deze per toeval op de grond valt.
Het vliegticket komt tevoorschijn en de poppen gaan aan het dansen.
Ben stormt de winkel uit.