Een eerlijk boek over verlies en rouw
Van mij geen samenvatting van het boek, maar kort en bondig mijn mening of het de moeite waard is of niet.
Ik heb voor de Hebban Leesclub het boek Huilen in de supermarkt van Michelle Zauner mogen lezen. Het thema rouw was voor mij reden om mij in te schrijven voor deze leesclub.
Michelle schrijft hoe zij de ziekteperiode van haar moeder, de aftakeling , het sterven en de daarop volgende rouwperiode beleeft. De schrijfstijl is vrij afstandelijk, maar tegelijkertijd voel je toch dat zij oprecht van haar moeder hield.
Michelle heeft een Amerikaanse vader en een Koreaanse moeder en zij grijpt veel terug naar de Koreaanse gerechten die haar moeder maakte. De smaken en geuren staan voor haar symbool voor haar moeder en als ze deze in de H-Mart (ik stel me hier een soort Amazing Oriental bij voor) ruikt, moet ze huilen. Michelle beschrijft op eerlijke en ietwat afstandelijke wijze de relatie met haar ouders, die bij tijd en wijle niet heel liefdevol is. Maar uiteindelijk voel je dat vooral Michelle en haar moeder onvoorwaardelijk liefde voor elkaar voelen.
Wil je een boek lezen over rouw en schrikt een enorme hoeveelheid Koreaans troostvoer je niet af dan is dit zeker een aanrader.