Een hype die de hype waard is
Oeps. Ja je ziet het goed. Zo’n TikTok hype boek op mijn account. De vorige keren (The Pumpkin Spice Cafe en Yellowface) waren beiden geen succes, maar toch waagde ik mij dit keer weer aan zo’n populair boek!
Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze.
Alicia’s weigering om te praten maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen.
Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.
Nou… dit is dus de reden dat ik hypes toch wel eens een kans geef. Want eerlijk. Ik vond dit een lekkere thriller. En niet alleen gewoon lekker. Mijn mond viel LETTERLIJK open tijdens de ontknoping van het plot. Ja, zo lekker dus.
Nu zal ik wel eerlijk bekennen dat ik bekend ben met het werk van Alex Michaelides. Met het lezen van zijn populairste werk, De Stille Patiënt, heb ik nu al zijn vertaalde werk gelezen. Een auteur die ik in de toekomst zeker weer zou oppakken.