Een uniek geconstrueerde thriller!
Ik mocht voor het eerst meedoen aan een leesclub van @ilonaslevenbijls en wat een toffe ervaring was dat!
Je kon je aanmelden voor ‘De Val van Tammy Davidson’ van Lex Passchier. Van zijn naam had ik nog niet eerder gehoord, maar Lex heeft al een behoorlijke oeuvre als scenarioschrijver! Dat klonk natuurlijk indrukwekkend; en de korte omschrijving van het boek wekte de rest van mijn nieuwsgierigheid!
Puck maakt tijdens een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk iets gruwelijks mee. Haar lot lijkt onlosmakelijk verbonden met dat van Jonathan, een voortvluchtige moordenaar. Maar wat is de connectie? Tijdens de klopjacht op Jonathan belandt rechercheur Cees Vermunt in Griekenland, waar een jonge vrouw meer weet. Lukt het om, in een race tegen de klok, Jonathan te vinden en een nog groter onheil te voorkomen?
Ik weet inmiddels dat ik niet de enige was, maar ook ik had wat moeite om in het verhaal te komen. Het kwam wat langzaam opgang... misschien ook doordat de verhaallijn van Puck mij nog niet echt triggerde. De drie overige verhaallijnen echter allemaal wel. Er was veel herkenning in het boek; van de boekenclub met 60+ jarigen; het lijstje met ergernissen van Jonathan; en niet te vergeten - de rol die mijn favoriete eiland Kreta had in dit boek. Ik waande me echt weer op dat eiland!
Zodra ik het boek dichtsloeg en alles goed kon bevatten, realiseerde ik mij hoe slim deze thriller geconstrueerd is.
Wat mij tot slot zo enthousiast maakte over dit boek, waren de boeken in het boek. Een boek vol boeken! Met mijn persoonlijke leeschallenge om dit kalenderjaar 12 (moderne) klassiekers te lezen, heb ik aan dit boek tal van inspiratie! Ook leuk om tijdens de online leesclub daarop Lex zijn antwoord op mijn vraag te horen - Ja hij heeft het alle werken die hij vermeldt echt zelf gelezen! Sommigen al op voorhand en anderen tijdens het schrijfproces.