Prachtig!
Twee jonge mensen ontmoeten elkaar in een stad aan de vooravond van een burgeroorlog. De moderne Nadia wordt verliefd op de aardige en bescheiden Saïd, terwijl de situatie in het land steeds explosiever wordt. Dan horen ze over deuren die je, tegen betaling, naar een veiligere plaats in het Westen leiden. Als Saeed en Nadia geen andere mogelijkheid meer zien, besluiten ze over de drempel te stappen, richting een onbekende wereld.
Ik weet nog dat dit boek jaren terug onwijs populair was. Na al die jaren had ik het nog steeds niet gelezen; ik had het boek zelfs niet in bezit. Toen ik ergens deze Nederlandstalige editie vond, wist ik dat ik er gauw aan moest beginnen!
Exit West in een prachtige roman waarin de kracht van liefde wordt onderstreept. Door het magisch realisme wordt dit op een hele creatieve manier omschreven. Het boek staat vol mooie, ontroerende en aangrijpende zinnen. Exit West is een boek over migratie die nog langere tijd aan het denken zet.