Een meester in Griekse hervertellingen
Net als Shuggie Bain, las ik ook Helden inmiddels alweer 4 maanden geleden. Zo aan het einde van het jaar lijk ik wellicht toch wat stil te staan bij boeken die dus nog het vermelden waard zijn!
Helden is het tweede deel in het kwartet van Stephen Fry over Griekse mythologie.
In Helden vertelt Stephen Fry op sprankelende wijze de dramatische, geestige, tragische en tijdloze verhalen van de stervelingen uit de mythologie. Stap aan boord van de Argo en beleef met Jason zijn heroïsche queeste naar het Gulden Vlies, maak kennis met Atalante, die opgroeide bij de beren en die haar aanbidders telkens weer het nakijken gaf. Beleef de avonturen van Oidipous, die het raadsel van de Sfinx weet op te lossen...
Ik las dit boek met mijn billen op een Grieks strand. Er is toch geen betere setting? Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de Griekse mythologie wellicht behoorlijk aan het uitspelen ben. Gelukkig is Stephen Fry een kei in het schrijven van deze boeken - en vervelen deze dus absoluut niet.
Ga ik deel 3 en deel 4 nog oppakken? Absoluut! Pak ik daarnaast nog andere Grieks-mythische hervertellingen op? Ook absoluut!