Dit boekje maakt mij nieuwsgierig naar Bengaalse literatuur
Humayun Azad was een belangrijke Bengaalse schrijver. Hij schreef meer dan 70 werken en werd postuum vereerd voor zijn invloedrijke bijdrage aan de Bengaalse literatuur.
I Remember Abbu is een ontroerend verhaal dat zich afspeelt rond de onafhankelijkheidsoorlog met Pakistan in 1971. Een jong meisje herinnert zich haar vader; een gewaardeerde professor en gemeenschapsleider. In zijn dagboeken beschrijft haar Abbu de pijnlijke beslissingen die hij moet nemen tijdens deze oorlog.
In een kort verhaal moet de verteller goed tot een kern komen om een boodschap goed over te brengen. Dat is hier 100% gelukt. Elk woord, elke zin is noodzakelijk. Er wordt geen onnodig woord gebruikt.
Wat je krijgt is een ontroerend mooi verhaal over een meisje dat haar vader zo graag goed wil herinneren. Dit raakte mij tot in de kern in combinatie met het persoonlijke voorwoord van de zoon van deze (overleden) auteur.