Met je hoofd in de bergen
Met je hoofd in de bergen! Dat raak je van dit boek. Zelf ben ik nog nooit klimvakantie of bergsportvakantie geweest, maar met dit boek heb ik dat nu voor mijn gevoel wel gedaan!
Zomer 1992. Nirvana staat op 1 en niemand heeft nog een mobiele telefoon. De 24-jarige Eva zoekt een nieuwe richting in haar leven en gaat een zomer aan de slag in de Rifugio Monte di Neve, een krakkemikkige berghut in Italië. Ze ontmoet daar een enthousiaste groep klimmers: Maaike de alto klimkampioen, Lodi de kraker en de onberekenbare Jasper – speelt hij spelletjes met haar?
Och het boek heeft heerlijke personages! Eigenlijk zijn ze ook stiekem allemaal wel erg leuk. Als ik toch een favoriet moet noemen is het die bijdehante, kleine Julia. Wat een ondeugend dropje is dat!
Maar wie jouw favoriete personage ook is... de verhaallijnen komen uiteindelijk mooi samen. Ik vond het een fijn boekje, een lekker tussendoortje, een leuk debuut!
Via de gelijknamige website heb je ook een speciale playlist die de auteur heeft samengesteld. Een digitaal cassettebandje; zoals de personages in de jaren ‘90 ook kenden. Dit vind ik een hele leuke toevoeging aan het verhaal!
Overigens vind ik de omslag ook prachtig. De kleine details en het kleurgebruik vind ik spot on!