Prima

Laura 27 januari 2025
Zo las ik ooit maar één keer eerder een Agatha Christie, nu las ik er twee in een maand!

Eind november won ik twee tickets voor het theaterstuk van Moord op de Nijl en het bijbehorende boek. Inmiddels komt de speeldata steeds dichterbij! In februari gaan we naar het stuk. Daarom werd het tijd voor wat voorpret!

De rust van een cruise op de Nijl wordt wreed verstoord door de moord op Linnet Ridgeway. Hercule Poirot herinnert zich de uitroep van een passagier: ‘Ik zou mijn pistool wel tegen haar hoofd willen zetten en de trekker willen halen.’ Maar op de Nijl is niets wat het lijkt.

Mijn derde Christie en mijn tweede Poirot. Het was leuk om zijn wereld weer in te stappen. Een ouderwetse mystery, maar toch erg filmisch. Vooral leuk om de acteurs uit het stuk nu in mijn hoofd al te visualiseren tijdens het lezen.
Het lezen heeft zeker bijgedragen! Ik heb zin in 26 februari.

Meer recensies van Laura

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.