Expliciet, grof, maar ook poëtisch
De één na de andere literatuur long- en shortlists schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is natuurlijk wel bijpassend in dit seizoen!
Één van deze lijsten is de Boekenbon Literatuurprijs. Een lijst met 5 titels; 6 november wordt de winnaar bekend gemaakt.
Nu had Hebban een leuke challenge voor deze lijst gemaakt, waarbij je minimaal 3 boeken moet lezen.
Ik las er al 2 dus besloot vlot een derde op te pakken. Ik koos voor Oersoep van Bregje Hofstede. Ik had hier immers al veel (positiefs) over gehoord.
Via bevallingspijn, rugby, middeleeuwse mystici, en het innerlijke leven van een wortelkiem, onderzoekt Oersoep het verlangen naar zelfverlies in een onttoverde tijd.
Dit boek was voor mij een nieuwe ervaring. Helaas niet geheel voor mij weggelegd. Het is expliciet en voor mijn smaak ook iets te grof. Toch vond ik de stijl en poëtische tendens van dit boek prachtig!