Prima tussendoortje
Gisteravond was de bespreking van het boek Wondermond van Anne-Gine Goemans.
Boye de Koning lijkt verzekerd van een gouden toekomst totdat zijn vader wordt opgepakt voor beleggingsfraude. Samen met zijn moeder vlucht Boye van Bloemendaal naar zijn oma in het vissersgehucht Wondermond in Friesland, waar een oude scheepsramp de dorpelingen nog stevig in zijn greep houdt.
Na De Bijensteek van Paul Murray was Wondermond een leuk tussendoortje. Het is een makkelijke roman. Het leest heel vlot weg, het heeft toegankelijk personages en een interessante setting. Ondanks dat het, in mijn ogen, niet een heel bijzonder boek is, kon ik de schrijfskills van Goemans zeker waarderen. Ik vond het met name erg voldoenend dat alles wat in dit boek werd gestopt een functie had; alles komt weer terug in het verhaal. Of dat nu een houten dolfijnen beeldje, een Paul McCartney imitator of een beugel is.
In mei is de volgende bijeenkomst. Dan lezen wij Martelaar! van Kaveh Akbar of Dream Count van Chimamanda Ngozi Adichie.