Als ik je vergeet
Lees dit boek als je houdt van:
sfeervolle kerstverhalen
dogmom als MC
he falls first
dubbele POV
smut
aangrijpend thema: (chronische) ziekte
Als ik je vergeet is een heerlijk boek om te lezen, vooral tijdens de kerstperiode. De sfeervolle setting draagt perfect bij aan de warme, winterse gezelligheid die je tijdens de feestdagen zoekt.
Het verhaal is verteld vanuit een dual POV, wat het extra interessant maakt. Vooral Aaron’s perspectief vond ik boeiend; hij is een gevoelig personage, soms zelfs gevoeliger dan Wren, wat hem verfrissend en authentiek maakt als mannelijk hoofdpersonage.
De thema’s van ziekte en het maken van moeilijke keuzes tussen verantwoordelijkheden en geluk worden benadrukt waardoor het boek je af en toe aan het denken zet en een gevoeliger snaar weet te raken.
De familiebanden spelen een centrale rol en brengen een warm en vertrouwd gevoel, alsof je deel bent van hun wereld. Wel had ik af en toe gemengde gevoelens over Wren, haar kortzichtige gedrag was soms frustrerend maar tegelijkertijd begreep ik haar keuzes soms ook wel.
Een minpunt vond ik dat sommige gebeurtenissen te oppervlakkig bleven en snel werden afgedaan, terwijl ze meer diepgang verdienden. Het verhaal was daarnaast iets voorspelbaar en het einde liet me niet helemaal tevreden achter. Vooral omdat de honden, die zo’n grote rol spelen in het verhaal, op het einde compleet wegvallen.
Desondanks is Als ik je vergeet een hartverwarmend boek dat ik zeker kan aanraden, vooral voor een winterse leeservaring!
sfeervolle kerstverhalen
dogmom als MC