De beste vriend
Lees dit boek als je houdt van:
detective thrillers
psychologische spelletjes
korte hoodstukken
plot twists
kijkje in het brein van een seriemoordenaar
De Beste Vriend heeft mij echt van mijn sokken geblazen. Hoewel dit het zesde deel van de serie is, was het geen probleem dat ik alleen het eerste deel had gelezen. Het boek is opgedeeld in verschillende delen, waarbij het tempo in elk deel geleidelijk wordt opgevoerd, waardoor je als lezer steeds meer op het puntje van je stoel komt te zitten.
Vanaf de start weet je wie de dader is, maar dit neemt niets weg van de spanning. Integendeel, het maakt het des te boeiender om steeds dieper in het verknipte brein van een psychopathische moordenaar te duiken.Chris Carter slaagt erin om niet alleen een razend spannende thriller neer te zetten, maar ook een psychologisch fascinerend en educatief boek omdat het brein en gedrag van een seriemoordenaar uitgebreid geanalyseerd wordt.
Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, waardoor ik steeds maar door moest lezen. De spanning zit er goed in, en de wreedheid waarmee de misdaden worden beschreven, draagt hier alleen maar aan bij. Het is lang geleden dat een thriller mij zo in de ban heeft weten te houden, wat alleen maar positief is!
Dit boek houdt je aandacht vast van begin tot eind, en het helpt je actief mee te zoeken naar de puzzelstukjes die het verhaal compleet maken. Net als je denkt dat je alles doorhebt, komt er weer een nieuwe plotwending die je met je mond vol tanden achterlaat.
"De Beste Vriend" is echt een pareltje van de bovenste plank in zijn genre, en een absolute aanrader voor iedere liefhebber van psychologische thrillers!
detective thrillers
psychologische spelletjes