Ze kwam terug

lauraleest_be 09 april 2025
Lees dit boek als je houdt van:
hechte vriendengroepen
geheimen
Antwerpse vibes
graven in het verleden
complexe personages

Ik kreeg het boek Ze kwam terug van Barbara De Smedt als verrassing en was daar erg blij mee, vooral omdat ik haar eerder werk Alleen zo goed vond.De flaptekst van dit boek sprak me meteen aan; het leek een intrigerend verhaal te worden, en de eerste 50 pagina's bevestigen die verwachting. Er gebeurt direct veel, wat je nieuwsgierig maakt naar wat er verder gaat gebeuren en hoe alles in elkaar zal vallen.

Naarmate het verhaal vordert worden er meer flashbacks toegevoegd, die helpen om een duidelijker beeld te krijgen van de vriendengroep en hun onderlinge dynamiek. Deze terugblikken bieden inzicht in hun verschillende persoonlijkheden, wat het verhaal meer diepgang geeft. Ondanks deze toevoeging miste ik echter wat spanning. Er is wel sprake van veel onderhuidse spanning, maar het verhaal slaagde er niet in om me echt op het puntje van mijn stoel te krijgen. Het plot bevatte enkele voorspelbare elementen, waardoor de verrassingseffecten wat uitbleven voor mij. Toch liep niet alles zoals ik had verwacht en had het slot toch nog enkele onthullingen in petto die mij zeker konden bekoren.

Wat voor mij de leeservaring wat moeilijker maakte was het feit dat ik moeite had om een connectie te maken met de personages. Ze hadden allemaal eigenschappen die ik minder sympathiek vond, wat het lastig maakte om me in iemand te verplaatsen of een connectie mee op te bouwen waardoor het echt meeleven met één van de personages wat uitbleef.
Het verhaal leest wel vlot, dankzij de vlotte schrijfstijl en de herkenbare locaties uit ons klein landje geven het een vertrouwd gevoel maar ik vond dat het verhaal iets te gestaag vooruitging.

Ondanks deze punten heb ik toch genoten van het boek, maar het mist net dat beetje extra om echt te overtuigen.

3,5 ster

Meer recensies van lauraleest_be