De moord op Buckingham Palace
Queen Elizabeth II met een detectivejasje is terug! Deel II van deze driedelige cozy crime serie stond al een tijdje op mijn TBR lijstje en eindelijk nam ik de tijd voor dit vermakelijke boek.
Ook in deel II krijgt Hare Majesteit de Queen te maken met een moord, deze keer niet op Windsor Castle maar wel op Buckingham Palace. Uiteraard ben ik er van meet af aan zeker van dat ze ook dit mysterie zal weten op te lossen. Toch kan het verhaal de lezer van begin af aan boeien, omdat het vlot geschreven is en er een heerlijk sausje humor in verwerkt zit. Queen Elizabeth II laat ook niet meteen in haar kaarten kijken uiteraard, dus toch maar doorlezen om te weten te komen wat er met het slachtoffer gebeurde.
Boekenkrant kopte “De Queen is een briljant personage”, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Al heb ik ook een boon voor de hertog van Edinburgh in dit verhaal. Hij weet er de humor (en een beetje rebellie) in te brengen. In dit boek komt hij niet zo vaak aan bod, laat mij hopen dat hij in deel III wat meer aanwezig is. Een heerlijk duo, die twee. Ik geloof graag dat de realiteit niet ver van deze fictieve personages zat.
Als je op zoek bent naar een vermakelijke cozy crime, dan kan ik je boek I en II alvast aanraden! Op naar Sandringham Castle, benieuwd welke lijken daar uit de kast zullen vallen.