“Het leven is niet eerlijk, en soms helpt het gewoon om iemand anders de schuld te geven, hoe onredelijk dat ook is.”
‘Huilen in de supermarkt’ gaat over eten. Heel erg veel Koreaans eten. Het gaat over eten en rouwen om een moeder. Twee grote thema’s die mij makkelijk kunnen boeien.
Bij aanvang voel je de zwaarte van het verdriet dat Michelle met zich meezeult. Hoewel ik in eerste instantie erg hongerig werd van de revue aan Koreaanse gerechten, nam vooral de honger naar verder lezen toe.
Michelle verloor op haar vijfentwintigste haar moeder aan kanker. In ‘Huilen in de supermarkt’ belicht ze hun bijzondere band. Ik was onmiddellijk een beetje geïntrigeerd door deze vrouwen en hun achtergrond.
Huilen in de supermarkt is mij tot dusver nog niet overkomen, maar als ik één ding geleerd heb de laatste maanden dan is het wel dit: je kan proberen weglopen van rouw, je proberen bezighouden, je gedachten proberen verzetten, het weg proberen werken, maar het zal je vaak gewoon opwachten tot je klaar bent met al die zaken.
‘Huilen in de supermarkt’ kon mij al heel snel overtuigen, me in de greep houden van begin tot eind. Mocht ik de tijd gehad hebben dan las ik het boek in één ruk uit. Het verhaal is triest en mooi tegelijk. Eerlijk, rauw en troostend. Niet voor niets een #1 New York Times bestseller. Dit is helemaal terecht.