De personages halen het beste in elkaar naar boven
Een aantal jaar geleden zag ik From Lukov with love van Mariana Zapata regelmatig voorbij komen, maar ik was het boek eigenlijk een beetje vergeten. Totdat ik het vorige week tussen mijn Amazon aanbevelingen vond. Ik besloot het te kopen en direct te lezen. Wat vond ik van deze romance?
De sport romance boeken kennen we vooral binnen het new adult genre. From Lukov with love valt wel onder de sport romances, maar niet in het new adult genre. De personages zijn al wat ouder, ze tikken de dertig aan. Ik was erg benieuwd hoe een romance zou ontwikkelen tussen twee tegenpolen in het kunstschaatsen.
Het gaat niet zo lekker met de kunstschaatscarrière van Jasmin Santos. Ze komt eigenlijk niet aan de bak en het lukt haar niet meer om en nieuwe schaatspartner te vinden. Dan krijgt ze een aanbieding die ze onmogelijk kan afwijzen. Klein probleempje: de aanbieding komt van Ivan Lukov, de man die ze niet kan uitstaan en de broer van haar beste vriendin. Lukt het Jasmin om een duo te vormen met Ivan zonder elkaar naar het leven te staan?
De schrijfstijl van Mariana Zapata is fijn. Het boek is in eigen beheer uitgegeven en in tegenstelling tot in het Nederlands, merk ik hier in het Engels veel minder van. Waarschijnlijk omdat mij het in het Engels niet opvalt omdat het niet mijn moedertaal is. Ik weiger Nederlandse self-pubs te lezen, deze zijn vaak van mindere kwaliteit. Hier kwam ik er eigenlijk pas achter toen ik de informatie ging ophalen voor deze recensie. Dat zegt wel wat. Het boek is bijna 500 pagina’s dik, maar ik vloog er doorheen. Het leest makkelijk en het verveelde nooit.
De plot is vrij standaard. In From Lukov with love zijn het vooral de personages die het verhaal maken. Jasmin en Ivan zijn interessante personages. Jasmin is bot en grofgebekt, terwijl Ivan arrogant is. Tenminste, op het eerste gezicht. Onder dat masker gaat een hele andere man schuil. Gedurende het verhaal ontwikkelen beide personages zich. Ivan durft zijn masker af te zetten en Jasmin leert dat familie en vrienden belangrijker zijn dan het kunstschaatsen. Het kunstschaatsen en haar gigantische drive hebben bij haar dierbaren veel stuk gemaakt. Dit gaat ze zich steeds meer realiseren en ze gaat op zoek naar de juiste balans in haar leven.
De romance zie je al vanaf een kilometer aankomen, maar dat is helemaal niet erg. Jasmin en Ivan passen goed bij elkaar: ze halen het beste in elkaar en elkaars ontwikkeling naar boven. Ik vond From Lukov with love een fijn boek om te lezen en ik wil zeker meer van Mariana Zapata gaan lezen.