Moordmysterie in een historisch kader

Leen1409 02 november 2024
Tijdens een stadswandeling doorheen Delft ontdekt Victor van Atten, leerkracht geschiedenis en historische gids, een dode vrouw, zittend tegen de muur van het stadhuis en gruwelijk verminkt. Voor je het goed en wel doorhebt, zit je in een serie moorden, de ene al bloederiger dan de andere.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Victor, en dat van Bobbi Meijer, een Afghanistan veteraan die deze zaak als haar eerste onderzoek als rechercheur moet leiden. Al snel blijkt dat de moorden iets te maken hebben met de geschiedenis van Delft, en dat de wraaknemende Balthasar uit de titel een belangrijke rol in de ontknoping zal spelen.
De wraak van Balthasar is het eerste boek dat ik lees van Jeroen Windmeijer, ik was dus niet voorbereid op een les Nederlandse, en in het bijzonder Delftse, geschiedenis. Het hele verhaal was voor mij echter een aangename verrassing, ik ga zeker de andere werken van deze auteur opzoeken!
Ik kreeg de kans van Harper Collins Holland om dit boek vooruit te lezen, waarvoor dank!

Meer recensies van Leen1409